Adresse

Bergmannsveien 31
8616 Mo i Rana

Beliggenhet

Velkommen til Bergmannsveien 31, et nytt og unikt leilighetsprosjekt med tydelig miljøprofil!

Eiendommen har en sentral beliggenhet på Båsmo, like ovenfor skolen. Tomten ligger på en høyde i Bergmannsveien med fin utsikt.
Fra eiendommen er det kort avstand til naturen med sitt fine turterreng, samt Skillevollen idrettspark som blant annet byr på alpinbakker, oppkjørte skiløyper og nybygd hall som gir adgang til ishockeybane på vinteren, og tennis i sommerhalvåret. Avstand til sentrum av Mo i Rana er omlag 7,5 km. For øvrig kort avstand til busstopp.

For nærmere beskrivelse av eiendommens beliggenhet se kart på finn.no eller vedlagt i salgsoppgaven.

Kort fortalt om prosjekt Begmannsveien 31

– 11 prosjekterte leiligheter
– Fjordutsikt fra alle leilighetene
– 5 ulike leilighetsstørrelser
– Moderne leiligheter med kvalitet på innredninger og materialer
– Bygget oppføres i massivtre, bedre innemiljø og mulighet for fine interiørdetaljer
– Heis i bygget
– Oppvarmet garasjeanlegg med parkeringsplasser, boder og sykkelparkering
– Mulighet for kjøp av ekstra parkeringsplass (begrenset antall)
– Elektroanlegg er forberedt for elbillading
– Stor og felles takveranda
– Tydelig miljøprofil
– Sedumtak ( grønt tak ) med naturlig overvannshåndtering
– Tilrettelagt for solcelleanlegg til fellesstrøm
– Ventilasjon med høyeffektivt varmegjenvinner
– Snøsmelteanlegg foran alle fellesinnganger og garasjeporter
– Beste energimerke, grønn A
– Låsesystemer med kodelås, mulighet for styring via App
– Sentral beliggenhet på Båsmo
– Nærhet til naturen, Skillevollen, barnehager og skole
– Lavenergibygg med svært lave energikostnader
– Vannbåren gulvvarme
– Bergvarmepumpe med mulighet for kjøling sommerstid (tilvalg)

Nærområdet

Båsmo er et populært boligområde med et flott turterreng i nærområdet. Båsmo & Ytteren IL er et aktivt idrettslag innen blant annet ski-/skiskyting, fotball og håndball. Idrettslaget har tilknyttning til en nybygd idrettshall på Ytteren, samt et flott skianlegg på Skillevollen. For øvrig er det blant annet nærbutikk, skole og barnehager like i nærheten.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 2019

Bygninger og byggemåte

Bygget leveres etter TEK 17 bygningsstandard, og blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter. Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt.

Bygget blir oppført med betongvegger i sokkeletasjen som blant annet inneholder lukket og oppvarmet garasjeanlegg, boder, fellesareal samt heis-/trapperom. Øvrige etasjer oppføres i massivtre. Utvendig kledning med Møre Royal RS25 Sætersort og RS Natur. Vegger i svalganger med lys royalimpregnert tre. Vindu og ytterdører i aluminium. Sort ytterdør med overlysvindu til leilighetene.
Felles inngangsdør og porter med samme overflate som lys trekledning. Veranda med terrassebord i Møre Royal, stolpefri glassrekkverk kombinert med Møre Royal. Felles takveranda i 3. etasje på ca. 112 m2.
Resterende tak med Sedumtak (grønt tak).
Det blir etablert snøsmelteanlegg foran alle fellesinnganger og garasjeporter. Bygget får heis.

Låsesystem
Alle leilighetene vil få låssystem som har kodelås. Låsen kan oppgraderes med App for fjernstyring. Alle dører i fellesareal har albuebryter som gir en enkel og behagelig adkomst. For garasje og garasjedør blir det kortleser og to fjernåpnere pr. leilighet. Boder vil ha låskode i dørhandtak.

Strøm og belysning fellesareal
I fellesareal og garasje er det behovsstyring av lys via bevegelsesfølere. Fellesanlegget blir tilrettelagt for solcelleanlegg, dvs. at den strømmen som kommer fra solen reduserer strømregninga på fellesanlegget tilsvarende. Ved overskuddsproduksjon kan strømmen selges direkte ut på nettet.

Bergmannsveien 31 – unikt byggeprosjekt

Utbygger og Rede har endelig gleden av å presentere leilighetsprosjektet i Bergmannsveien 31. Det er et unikt prosjekt, og det første i Rana med tydelig miljøprofil, innovative løsninger og lave energibehov.

Utbygger – Bergmannsbolig – er et samarbeid mellom Rana Eiendomsutvikling og MOBO Helgeland.

Prosjektet er utformet av lokale arkitekter hos Norconsult AS i tett samarbeid med utbygger. Det er lagt vekt på fleksibilitet i utnyttelsen av alle areal, og bygget bærer preg av kvalitet både på utsiden og innsiden. Her er moderne løsninger og avanserte systemer for alt fra inneklima til valg av miljøriktige materialer.

Det er ikke ofte det prosjekteres topp moderne leilighetsbygg utenfor sentrumskjernen, men nå har du muligheten til å bli en del av et unikt borettslag. Leilighetene har en gjennomgående god standard med blant annet vannbåren varme, enstavs eikeparkett, moderne og slette vegger og innredninger, store vindusflater som skaper samklang med byggets stil og uttrykk. Ikke nok med at det er moderne leiligheter som har gjennomtenkte og varierende planløsninger, her tar man steget videre og presenterer blant annet mulighet for kjøp av ekstra parkeringsplass, grønt tak , bergvarmepumpe som gir svært lave energikostnader og mulighet for kjøling om sommeren, det blir tilrettelagt for solcelleanlegg som kan produserer strøm til fellesareal, og mye… mye… mer.

Taket er husets femte fasade, og her er tenkt vegetasjon som gir bygningen et nytt utrykk, samtidig som det er miljø-/klimavennlig da det absorberer regnvann og reduserer behovet for fordrøyningsmagasin. I tillegg til egen veranda er deler av taket prosjektert med en stor og generøs takveranda som blir felles for beboerne i borettslaget, en takveranda med upåklagelig utsikt.

I Bergmannsveien kan du bo i borettslag, i en helt ny leilighet med naturen like i nærheten. Her ligger alt til rette for et enkelt og
komfortabelt liv.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2 til 3

Arealer

Primærrom (p-rom): Fra 91.7 m2 til 117.1 m2
Bruksareal (bra): Fra 96.5 m2 til 121.9 m2

Bygget er planløst over 4 etasjer; sokkeletasje med blant annet parkering og boder, etterfulgt av 3 etasjer med totalt 11 leiligheter.

Det er 5 ulike leilighetsstørrelser, og leilighetene inneholder 2 eller 3 soverom.

Tegninger/planskisser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Innvendig standard

Leilighetene har noe variasjon i planløsning, innrednings- og materialvalg. Nedenfor følger en generell beskrivelse.

Gulv:
Oppholdsrom, soverom, bod og entré med enstavs eikeparkett på gulv.

Vegger:
Synlig massivtre på skillevegger mellom leiligheter og yttervegger mot svalgang som standard, mulighet for malte vegger om ønskelig (tilvalg). Øvrige vegger med slette gipsvegger, malt ncs 1002-y, matt.

Himling:
Slett gipsphimling, malt ncs 0500 takhvit.

Bad og toalettrom:
Keramiske fliser på gulv i lys, grå farge. Mosaikk i dusjsone. Svingbar dusjvegg type Porsgrund Showerrama 10-01 eller tilsvarende. Vegger og himling med gipsplater som er behandlet i henhold til våtromsnorm. Baderomsinnredning fra JKE. Hvit, slett innredning med to skuffer under heldekkende vask. Størrelse 100 cm på bad, 60 cm på toalettrom. Speilskap på bad med speilarmatur. Plassbygd nisje for vaskemaskin og tørketrommel.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra JKE. Lys og moderne innredning med slette fronter og gripelist. Kjøkkenet er funksjonelt og godt utrustet med skuffer, skap og god arbeidsbenk. Stekovn i arbeidshøyde, integrert kjøl-/fryseskap samt oppvaskmaskin. LED list for benkebelysning.

Garderober:
Garderober er ikke inkudert i leveransen. Leiligheten kan, om kjøper ønsker det, leveres med enkle garderobeskap. Leveranse blir da standard 1 meter pr. sengeplass.

Innerdører:
Innvendige massive dører i hvit slett utførelse. Dører i heltre eik kan levers som tilvalg.

Listverk og gerikter:
Listefri løsning mot himling. Skyvedører med gerikter som males som vegg. 50 mm gulvlist i heltre eik. 70 mm standard hvit gerikt ved slette hvite dører, eller 70 mm heltre eik ved eikedører (tilvalg). Farge på vinduskarmer og gerikter i massivtre eller malt som vindu.

Elektrisk anlegg:
Leilighetene blir godt utstyrt med antall stikk og uttak i henhold til dagens forskriftskrav. TV-uttak i stue og et soverom. Soverom, bad, kjøkken og stue leveres med takpunkt der kjøper selv kjøper lysarmaturen som ønskes, tilkobling er inkludert. Dimmer på hovedsoverom, kombinasjon av brytere og dimmere i kjøkken og stue, for øvrig brytere. Bod med hvit takplafond og bevegelsessensor. Gang med hvit takplafont og dimmer. LED list for benkebelysning på kjøkken. Speilarmatur på bad. Balkong med hvit downlight styrt over eget astro-ur. Det blir utarbeidet og presentert en pakkeløsning for downlights som tilvalg.

Tilvalg:
En fordel ved å kjøpe prosjektert bolig er muligheten til å skreddersy leveransen med endringer/tilvalg. Alle endrings-/tilvalgssarbeider skal avtales skriftlig mellom utbygger og kjøper. Endringer/tilvalg kan gi kostnadsmessig konsekvens for kjøper, og er begrenset opp til 15 % av kjøpesum.

Oppvarming

Vannbåren varme i alle gulv i leiligheten fra energibrønn, bergvarmepumpe, som gir svært lave energikostnader.

Eksempel: Det er beregnet et energibehov på ca. 62 kilowattimer pr. m2 pr. år. For leilighet med bra 96.5 m2 utgjør dette årlig ca. 5 950 kilowattimer.

Oppvarming via bergvarmepumpe oppnår høy varmefaktor hele fyringssesongen på grunn av stabil og høy temperatur fra varmekilden.

For øvrig balansert ventilasjonsanlegg med høyeffektiv varmegjenvinner.

Parkering

Felles, lukket og todelt garasjeanlegg med totalt 18 biloppstillingsplasser. Garasjeanlegget er oppvarmet.

Det er strømuttak ved parkeringsplass. Elektroanlegget er forberedt for elbillading.

Med leiligheten følger én parkeringsplass. Det gis mulighet for kjøp av ekstra parkeringsplass til kr. 300 000,- (begrenset antall).

Areal og eierform

Areal: 592 kvm, Eierform: Eiet tomt

Bergmannsveien 31 skal tillegges noe areal fra gnr. 133 bnr. 72. Endelig areal er p.t. ukjent.
Tomten blir felles for beboerne i borettslaget.

Fellesareal og hage

Tomten blir opparbeidet med gressplen og diverse beplantning. Innkjørsel asfalteres. Det blir oppført et lite lekeområde på tomten. Uthomhus-/fellesarealer vil sannsynligvis bli ferdigstilt etter overtagelse av andelen/eiendommen.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Gjeldende plan – 8068 – Detaljregulering for Bergmannsveien 31. Reguleringsbestemmelser kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Diverse opplysninger

Bergmannsveien 31 borettslag, org.nr: 923 677 909, består av 11 andelsleiligheter med MOBO Helgeland som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.

Kjøper må være/bli medlem hos MOBO Helgeland. Innmeldingsavgift kr. 800 pr. kjøper.

Det kan være begrensninger for juridiske personer å være andelseier. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte megler for nærmere undersøkelser.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Forslag til vedtekter kan fås hos megler.

Kjøper er forpliktet til å følge borettslagets vedtekter og husordensregler.

I enkelte borettslag må det påberegnes dugnad, samt konkrete regler om husdyrshold, fremleie og bruk av fellesareal.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett på prosjekterte boliger. Ved videresalg vil vanlige regler om forkjøpsrett gjelde.

Pris

Pris fra kr. 2 405 000,- til kr. 3 055 000,- (innskudd)
Fellesgjeld fra kr. 2 400 000,- til kr. 3 050 000,- (fellesgjeld)
Omkostninger kr. 20 000,-
Totalpris fra kr. 4 825 000,- til kr. 6 125 000,-

Leilighetene selges til fast pris, ingen budrunde.

Felleskostnader er stupulert ut fra erfaringstall, og er fra kr. 6 859,- til kr. 7 424,-. Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene vil øke når avdragene begynner å løpe fra år 11 etter ferdigstillelse.

Felleskostnadene inkluderer: Felles forsikring på eiendommen (innboforsikring må den enkelte sørge for selv), kommunale avgifter, renovasjon, forretningsførsel, kabel tv, internett, brøyting, avsetting til vedlikehold og renteomkostninger på fellesgjeld. Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester enn dette i fellesutgiftene, vil dette kunne påvirke fellesutgiftenes størrelse.

Oppvarming og egen strøm er ikke omfattet av fellesutgiftene. For øvrig blir dette et lavenergibygg med svært lave energikostnader.
Eksempel: Det er beregnet et energibehov på ca. 62 kilowattimer pr. m2 pr. år. For leilighet med bra 96.5 m2 utgjør dette årlig ca. 5 950 kilowattimer.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn – Energikarakter A

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Det er pliktig medlemskap hos Mobo Helgeland.

Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800. Hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger og eventuelle tilvalg må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Solgt iht. bustadoppføringslova

Andelen/eiendommen selges iht. bustadoppføringslova som regulerer selger og kjøpers(forbrukers) rettigheter og plikter på bygg som ikke er oppført/fullført når avtalen inngås. Bustadoppføringslova inneholder bl.a. bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingslova og garantier blir ikke stilt.

Endringer/tilvalg:
Endringer/tilvalg utføres av utbygger/selger forutsatt at dette lar seg gjøres tidsmessig og praktisk, bl.a. vil dette bli vurdert i forhold til ferdigstillelse av eiendommen. Mulighet til å bestille tilvalg vil være tidsbegrenset og kjøpere vil bli underrettet om dette.

Forsinkelser:
Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i Bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtagelsen.
2. Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket p.g.a. noe kjøperen er ansvarlig for.
3. Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.)

Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl. §§ 10 og 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
1. Dagmulkt
2. Heve avtalen
3. Kreve erstatning
4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av Bufl. §§ 18, 19, 20, 22 og 24.

Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.

Garantier:
Utbygger stiller garanti iht. Bufl. §§ 12 og 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti iht. bustadoppføringslova.

Avbestilling:
Kjøpers adgang til å avbestille, følger av Bufl. §§ 52-54. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. §§ 52 og 53.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger. Det kan forekomme mindre endringer av areal som følge av detaljprosjekteringen. Dette gir ikke grunnlag for kompensasjon til kjøper.

Andre opplysninger

Servitutter/rettigheter/heftelser i hovedeiendommen:
– Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 1964
Grunnbok kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Selger står imidlertid fritt til å tinglyse nødvendige bestemmelser (rettigheter og forpliktelser) vedrørende borettslaget, naboforhold, eller forhold pålagt av myndighetene.

Fast pris – «først til mølla»

Leilighetene selges til fast pris, og det er «først til mølla» prinsippet som gjelder. Avtale om kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt på meglerkontor.

Ferdigstillelse/overtagelse

Leilighetene blir ferdigstilt med overtagelse ila. høsten 2020. Overtagelse for den enkelte leilighet avtales i forbindelse med signering av midlertidig kjøpekontrakt.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Felleskostnader inkluderer

Fellesutgiftene dekker bl.a. felles forsikring på eiendommene (innboforsikring må den enkelte sørge for selv), kommunale avgifter, renovasjon, forretningsførsel, kabel tv, internett, brøyting, avsetting til vedlikehold og renteomkostninger på fellesgjeld.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1833
Gårdsnr: 133
Bruksnr: 74

+ Vis mer
Bolig
Rom
Etasje
P-ROM
BRA
Pris
Bolig H0101
Rom 3
Etasje 1.
P-ROM 117 m2
BRA 121 m2
Pris 6 125 000,-
Bolig H0102
Rom 2
Etasje 1.
P-ROM 97 m2
BRA 101 m2
Pris 5 175 000,-
Bolig H0103
Rom 2
Etasje 1.
P-ROM 91 m2
BRA 96 m2
Pris 4 825 000,-
Bolig H0104
Rom 3
Etasje 1.
P-ROM 102 m2
BRA 107 m2
Pris 5 475 000,-
Bolig H0203
Rom 2
Etasje 2.
P-ROM 91 m2
BRA 96 m2
Pris 5 025 000,-
Bolig H0302
Rom 2
Etasje 3.
P-ROM 91 m2
BRA 96 m2
Pris 5 175 000,-

H0101

Andel: 1

Bolignummer: H0101

BRA: 121,9 m2

P-Rom: 117,1 m2

Felleskost/mnd 8 440,-

Innskudd: 3 055 000,-

Fellesgjeld: 3 050 000,-

Omkostninger: 20 000,-

Totalpris: 6 125 000,-

H0102

Andel: 2

Bolignummer: H0102

BRA: 101,8 m2

P-Rom: 97,1 m2

Felleskost/mnd 7 346,-

Innskudd: 2 580 000,-

Fellesgjeld: 2 575 000,-

Omkostninger: 20 000,-

Totalpris: 5 175 000,-

H0103

Andel: 3

Bolignummer: H0103

BRA: 96,5 m2

P-Rom: 91,7 m2

Felleskost/mnd 6 859,-

Innskudd: 2 405 000,-

Fellesgjeld: 2 400 000,-

Omkostninger: 20 000,-

Totalpris: 4 825 000,-

H0104

Andel: 4

Bolignummer: H0104

BRA: 107,5m2

P-Rom: 102,7 m2

Felleskost/mnd 7 596,-

Innskudd: 2 730 000,-

Fellesgjeld: 2 725 000,-

Omkostninger: 20 000,-

Totalpris: 5 475 000,-

H0203

Andel: 7

Bolignummer: H0203

BRA: 96,5 m2

P-Rom: 91,7 m2

Felleskost/mnd 7 025,-

Innskudd: 2 505 000,-

Fellesgjeld: 2 500 000,-

Omkostninger: 20 000,-

Totalpris: 5 025 000,-

H0302

Andel: 10

Bolignummer: H0302

BRA: 96,5 m2

P-Rom: 91,7 m2

Felleskost/mnd 7 150,-

Innskudd: 2 580 000,-

Fellesgjeld: 2 575 000,-

Omkostninger: 20 000,-

Totalpris: 5 175 000,-