Beliggenhet

Adresse

Nordahl Griegs gate 10, 8622 Mo i Rana.

Beliggenhet

Leilighetene ligger midt i sentrum i Nordahl Griegs gate 10, med alt du trenger like utenfor din egen inngangsdør.

Nøkkelfri adkomst til leilighetene via felles inngang fra Nordahl Griegs gate, eller gå tørrskodd via felles parkeringsanlegg med videre adkomst fra felles trapperom eller heis.

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Leilighet, borettslag. Opprinnelig oppført i 1981, modernisert/renovert 2020-2021.

Bygninger og byggemåte

Bygget leveres etter TEK 17 bygningsstandard, og blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter. Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt. Byggets hovedkonstruksjon består av fundament, kjeller, etasjeskillere, søyler, dragere, heissjakt, trapper og enkelte vegger i plasstøpt betong. Ny heis blir montert i eksisterende heissjakt. Yttervegger er i hovedsak bygd opp som skallmursvegger med tegl utvendig og innvendig, med isolasjon i mellomsjikt. Veggene blir innvendig etterisolert og kledd med gipsplater. Utvendig fasade blir i hovedsak beholdt. Vinduer, med unntak av 6 stk. Veluxvinduer av nyere dato i 3. etasje, blir skiftet til nye trevindu med utvendig aluminiumskledning. Det monteres 4 utvendige balkonger i stål på byggets sørside, og 2 balkonger i betong på byggets nordside. Dekke (type ikke besluttet p.t.) på balkong med rekkverk av klart eller frostet glass. I underetasjen/felles garasjeanlegg blir det etablert 6 parkeringsplasser, der taket på dette vil utgjøre et felles utomhusområde for beboerne, som går i flukt med byggets 1. etasje. I underetasjen medfølger en bod for hver leilighet, samt at det er en del fellesareal som teknisk rom og tavlerom. I tillegg får beboerne tilgang til romslig fellesrom som kan benyttes som trimrom. I forbindelse med toppleiligheten i 4. etasje blir det etablert nytt, løftet tak med ny taktekking.

NB borettslag – midt i sentrum

Det kjente bygget i Nordahl Griegs gate 10 er under utvikling, og får et stort løft!

Prosjektet er en rehabilitering, transformasjon og utvidelse av NB-bygget. Bygget har en historie, som med sin stil og utrykk er, og har vært, et viktig bygg for Mo i Rana sentrum.

Eksisterende bygningsmasse er fra tidlig 80-tallet, og ble i sin tid oppført som bankbygg for tidligere Nordlandsbanken. Bygget inneholder i sin helhet fire etasjer samt kjeller. 1. etasje ble i 2020 innvendig ombygget/renovert og er utleid til Nord Advokatfirma DA. Nå er det de øvrige etasjene som står for tur, og 7 nye leiligheter vil stå ferdige og være innflytningsklar i løpet av høsten 2021.

Byggets eier, som også er selger av leilighetene, har hele tiden vært opptatt av å bevare byggets arkitektoniske særtrekk. I samarbeid med Tanken Arkitektur er prosjektet utformet, og de har sammen i størst mulig grad klart å unngå store byggetekniske inngrep slik at det særegne med byggets utforming og utseende blir bevart.

Som beboer i NB borettslag får du tilgang til gode fellesarealer. Disse fellesarealene er enerett til borettsalget, og inneholder blant annet en lun og skjermet terrasse, mulighet for sykkelparkering/-barnevogn i korridor innenfor fellesterrassen og mulighet for ekstra lagrinsplass i trapperom (rømingstrapp).

Når det bygges nye leiligheter i et eksisterende bygg er det en del faste rammer i forhold til konstruksjonen som må følges, således er alle leilighetene unike. Leilighetene får en takhøyde på minimum 2,5 meter i alle rom, foruten bad med takhøyde på 2,4 meter. Alle leilighetene får gode kvaliteter og fasiliteter der alle løsninger sørger for en god logistikk, og legger til rette for et enkelt, behagelig og sentrumsnært liv. Alle overflater vil være robuste, og utrykket skal fremstå som tidløst. Dette for å sikre en base som lett faller i smak, og hvor man har gode muligheter til å skape sitt eget personlige preg.

Antall soverom

1, 2 eller 3.

Arealer og innhold

Prosjektet (borettslaget) består av totalt 7 leiligheter som er fordelt over tre etasjer. 4. etasje utgjør én leilighet, denne er solgt.

De ledige leilighetene befinner seg i byggets 2. og 3. etasje med 3 leiligheter i hver etasje.

Det er flere leilighetsstørrelser og ulik utforming. Se plantegninger vedlagt i salgsoppgaven for beskrivelse av areal og innhold for hver enkelt leilighet.

Møblering / utstyr

– Porttelefon med video
– Nøkkelfri adkomst med brikke
– Felles renovasjonsrom i underetasjen
– Branntrygghet med overrislingsanlegg samt at bygget er alarmtilknyttet brann og innbruddssikkerhet
– Balansert ventilasjonssystem
– I leilighet 3 og 6 er enkelte vindu forberedt for screen. Det er en forutsetning at det bestilles samme type som er brukt i byggets 1. etasje.

Innvendig standard i leilighetene

Overflater generelt:
I stue, kjøkken og soverom leveres leilighetene med enstavs hvitkalket parkett fra Boen, type eik pale white. 60 x 60 italienske fliser på gulv i entré, samt gulv og vegger på bad. Fliser ca. 30 x 30 på gulv i bod/vaskerom. Mosaikk i dusjnisje/- dusjhjørne. Øvrige vegger og himlinger i leiligheten med gips malt i fargen klassisk hvit. Annen farge, eller eventuelt fondvegg, kan leveres som tilvalg. Innvendige kompakte dører i dempet sort og slett utførelse, foringer og listverk i samme farge som dør. Listefri løsning mot vindu og himling, gulvlister tilpasset gulv.

Kjøkken/stue:
Belysning med hvite LED downlights styrt over dimmer, samt egen LED lysstripe under overskap. DCL uttak for montering av lampe over spisebord og sittegruppe. Vannbåren gulvvarme. Takhøy kjøkkeninnredning fra IKEA med fronter i 3 ulike fargevalg som standard leveranse (dempet sort, mørk grå eller hvit). Laminat benkeplate, som i leilighet 2, 3 og 6 utvides med ca. 30 cm og gir mulighet for egen spiseplass/barløsning. Innredningen får kombinasjon av skuffer og skap, der omtrent alle underskap blir kolonialskuffer. Integrerte hvitevarer med induksjon platetopp, stekeovn i arbeidshøyde, oppvaskmaskin og kombinert kjøl-/fryseskap. Mikrobølgeovn kan bestilles som tilvalg. Komfyrvakt. Hvite diamantskåret fliser ca. 10 x 30 cm mellom benkeskap. Ventilator i overskap i leilighet 1, 2, 4 og 5. Fritthengende ventilatorhette i leilighet 3 og 6.

Bad:
Belysning med LED downlights styrt over dimmer. Elektriske varmekabler. Innredning med heldekkende vask og underskap i hvit, slett utførelse. Speilskap. Vegghengt WC. Noen bad har opplegg for vaskemaskin og ikke separat vaskerom- se plantegning. Dusjvegger i glass med innramming i krom- noen bad med fastmonterte vegger med skyvedør og dobbel dusj, andre med buet dusjhjørne og innadslående vegger. Dusjveggene leveres fra Vvs Komplett AS, øvrig leveransebeskrivelse/produktinformasjon fra Nilsson ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Leiligheter med vaskerom:
Belysning med LED takarmatur. Elektriske varmekabler. Innredning fra IKEA med over- og underskap. Skyllekar. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom:
Belysning med LED takplafond. Vannbåren gulvvarme. I leilighet 3 og 6 kan vegg mellom de to minste soverommene i éntre åpnes opp til fordel for ett, stort soverom. I leilighet 2 kan man sette opp vegg/skyvedør i krok ved siden av kjøkken for å etablere nytt/ekstra soverom.

Entré/gang:
Belysning med LED downlights styrt over dimmer. Vannbåren gulvvarme. Porttelefon med video.

Garderobeskap:
Alle leilighetene leveres med 2 stk. skyvedørsgarderober, 3 stk. i leilighet 2. Skyvedørsgarderobe med innredning og speilfronter i entré. Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom med innredning og hvite fronter. Øvrige soverom leveres med 1 meter garderobeskap.

Leiligheter med egen bod:
Belysning med LED takplafond.

Elektrisk anlegg:
Leilighetene leveres med skjult elektrisk anlegg unntatt der det teknisk er behov for å legge åpent anlegg. Installasjonen er basert på gjeldende forskrift NEK 400. Hver leilighet får egen strømmåler. Antall stikkontakter er beregnet ut fra gjeldende forskrifter som definerer antall ut fra arealer. Leveransebeskrivelse fra Botn ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Endringer/tilvalg:
En fordel ved å kjøpe prosjektert bolig er muligheten til å skreddersy leveransen med endringer/tilvalg. Alle endrings-/tilvalgsarbeider skal avtales skriftlig mellom utbygger og kjøper. Endringer/tilvalg kan gi kostnadsmessig konsekvens for kjøper, og er begrenset opp til 15 % av kjøpesum. I og med at ombygging/renovering i et eksisterende bygg allerede er i gang er det naturligvis noen begrensninger i endringer/tilvalg som kan gjøres, spesielt angående rominndelinger/flytting av vegger.

Alle kjøperne vil bli kalt inn til endring-/tilvalgsmøte med utbygger for gjennomgang av leveransen/skreddersy leveransen til sin leilighet.

Oppvarming

Borettslaget blir tilknyttet Mo fjernvarme med vannbåren gulvvarme og oppvarming av tappevann. Vannbåren gulvvarme i entré/gang, kjøkken, stue og soverom. Elektriske varmekabler på bad, samt leiligheter med egen bod/vaskerom. For øvrig er det balansert ventilasjon.

Parkering og bod

Med leiligheten medfølger én parkeringsplass, og bod i lukket bodavdeling i underetasjen. Både parkeringsplass og bod har dobbel stikkontakt som går på fellesmåler.

Det etableres 6 parkeringsplasser i lukket parkeringsanlegg med automatisk portåpner. 3 utvendige plasser i carport der den ene medfølger leilighet 4, resterende to er gjesteparkering.

Det er forberedt for elbillading på hver parkeringsplass som følger leiligheten med trekkrør. Montering, kabling og kjøp av lader er kjøpers ansvar og tas som tilvalg.

Tomt

Areal og eierform

Areal 806 kvm – festet fellestomt.

Fellesareal og hage

Over nytt parkeringsanlegg i underetasjen etableres et felles uteoppholdsareal – en terrasse som utrustes med noen lekeapparater og sittegrupper. En rekreativ oase i dette ellers sentrale og urbane området.

I forbindelse med det nye parkeringsanlegget skal dagens bakkenivå senkes ca. 50 cm, for øvrig blir tomten/eiendommen som i dag.

Uthomhus/fellesarealer vil sannsynligvis bli ferdigstilt etter overtagelse av andelene. Når borettslaget er etablert vil selger innkalle styret til overtagelsesforretning av disse arealene.

Offentlige forhold

Eier

Nordahl Griegs gate 10 AS.

Vei, vann og avløp

Bygget er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger.

I forbindelse med ny vannkum i gaten er det lagt ned ny vannledning, samt fjernvarme inn til bygget. Det er ikke skiftet avløp fra bygget ut i gaten.

Reguleringsplan

Eiendommen omfattes av reguleringsplan detaljregulering for Nordahl Griegs gate 10 med planID 2185 samt Mo Sentrum eldre reguleringsplan med planID 2029.
Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Borettslag

Diverse opplysninger

Borettslaget, NB borettslag (foreløpig navn), består av totalt 7 andelsleiligheter med Mobo Helgeland som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.

Kjøper må være/bli medlem hos Mobo Helgeland BBL. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800,-, hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.

Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.

Det kan være begrensninger for juridiske personer å eie andel i borettslaget. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte og rådføre seg med megler.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter og regler

Forslag til vedtekter for borettslaget ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Kjøper er pliktig til å følge borettslagets vedtekter og husordensregler.
I enkelte borettslag må det påregnes dugnad, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett på prosjekterte boliger. Ved videresalg vil vanlige regler om forkjøpsrett gjelde.

Økonomiske forhold

Kjøpesum, totalpris og fellesutgifter

TOTALPRIS
Kjøpesum fra kr. 2 355 000,- til kr. 4 055 000,-
Fellesgjeld fra kr. 2 350 000,- til kr. 4 050 000,-
Omkostninger kr. 25 000,-
Totalpris fra kr. 4 730 000,- til kr. 8 130 000,-

Omkostninger omfatter inntil én låneobligasjon. For flere låneobligasjoner kommer det tillegg med tinglysingsgebyr og pantattest, p.t. kr. 779,-.

FELLESUTGIFTER
Felleskostnadene er p.t. stipulert fra kr. 6 970,- til kr. 9 695,-.

Stipulerte felleskostnader er basert på erfaringstall og er utarbeidet av MOBO Helgeland. Felleskostnader inkluderer blant annet vannbåren oppvarming, kommunale avgifter, felles forsikring, renovasjon, forretningsførerhonorar, heis, grunnpakke kabel-TV/internett, strøm fellesareal, avsetting til vedlikehold og rentekostnader fellesgjeld. Foreslått driftsbudsjett med alle poster ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester i fellesutgiftene vil dette kunne påvirke fellesutgiftenes størrelse.

Egen strøm er ikke inkludert i fellesutgiftene.

Fast pris og ingen budrunde – «først til mølla»

Leilighetene selges til fast pris, dvs. ingen budrunde, og «først til mølla» prinsippet som gjelder. Kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt på meglerkontoret. Midlertidig kjøpekontrakt skal aksepteres av selger før bindende avtale er inngått.

Energiforbruk og energimerking

Det er selger/utbyggers ansvar for å innhente lovpålagt energiattest for eiendommen, med en energiklassifisering på en skala fra A- G. Dersom utbygger/selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse fremlegges senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger og eventuelle tilvalg må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Annet

Solgt iht. Bustadoppføringslova

Andelen/eiendommen selges iht. bustadoppføringsloven som regulerer selger og kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter på bygg som ikke er oppført/fullført når avtalen inngås. Bustadoppføringsloven inneholder bl.a. bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingsloven og garantier blir ikke stilt.

Endringer/tilvalg:
Endringer/tilvalg utføres av utbygger/selger forutsatt at dette lar seg gjøres tidsmessig og praktisk, bl.a. vil dette bli vurdert i forhold til ferdigstillelse av eiendommen. Mulighet til å bestille tilvalg vil være tidsbegrenset og kjøpere vil bli underrettet om dette.

Forsinkelser:
Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i Bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtagelsen.
2. Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket p.g.a. noe kjøperen er ansvarlig for.
3. Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.)
Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl. §§ 10 og 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
1. Dagmulkt
2. Heve avtalen
3. Kreve erstatning
4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av Bufl. §§ 18, 19, 20, 22 og 24.
Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.

Garantier:
Utbygger stiller garanti iht. Bufl. §§ 12 og 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti iht. bustadoppføringslova.

Avbestilling:
Kjøpers adgang til å avbestille, følger av Bufl. §§ 52-54. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. §§ 52 og 53.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger fra arkitekt. Det kan forekomme mindre endringer av areal som følge av detaljprosjekteringen. Arealavvik mindre enn 5 % gir ikke grunnlag for kompensasjon til kjøper.

Ferdigstillelse/overtagelse

Bygging er i igangsatt, og ferdigstillelse er estimert til å være i løpet av september/oktober 2021.

Endelig fastsettelse av nøyaktig overtagelsestidspunkt vil ikke være avklart før utsendelse av innkalling til overtagelsesforretning som sendes ut senest 4 uker før forretningen skal avholdes.

Andre opplysninger

Servitutter/rettigheter/heftelser som er tinglyst i eiendommen:
– 16.11.1937: Festekontrakt. Nye vilkår tinglyst 29.09.1970 og 29.03.2007.
– 06.07.1982: Rettighet, leieavtale, rom til transformatorkiosk. Rettighetshaver: Helgeland Kraft AS.
– 03.11.1966: Rettighet ifølge. skjøte. Rettighetshaver Helgeland Kraftlag AL.
– 16.08.1972: Bestemmelse om garasje/parkering. Rettighetshaver Lars Mjelle.

Grunnbok samt tinglyste erklæringer kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Fra hovedbølet, som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i from av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Selger står fritt til å tinglyse nødvendige bestemmelser (rettigheter og forpliktelser) vedrørende borettslaget, naboforhold, eller forhold pålagt av myndighetene.

Seksjonering er under utarbeidelse og vil bli tinglyst.

Det vil også bli tinglyst avtalt rettighet for Kirkegata 9 som har anledning til veirett over innkjørsel/gjennom carport til sin garasje.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Rede Eiendomsmegling AS
Postboks 1276
8602 Mo i Rana
Org.nr. 979158580
+ Vis mer
Bolig
Rom
Etasje
P-ROM
BRA
Pris
Bolig H0201
Rom 1
Etasje 2.
P-ROM 68 m2
BRA 77 m2
Pris 4 730 000,-
Bolig H0202
Rom 2
Etasje 2.
P-ROM 108 m2
BRA 116 m2
Pris 7 830 000,-
Bolig H0203
Rom 3
Etasje 2.
P-ROM 98 m2
BRA 104 m2
Pris 7 730 000,-
Bolig H0301
Rom 2
Etasje 3.
P-ROM 76 m2
BRA 90 m2
Pris 4 930 000,-
Bolig H0302
Rom 3
Etasje 3.
P-ROM 118 m2
BRA 128 m2
Pris 8 030 000,-
Bolig H0303
Rom 3
Etasje 3.
P-ROM 98 m2
BRA 105 m2
Pris 8 130 000,-

H0201

Andel: 1
Bolignummer: H0201
BRA: 77.5 m2
P-Rom: 68.3 m2
Felleskost/mnd 6 970,-
Kjøpesum: 2 355 000,-
Fellesgjeld: 2 350 000,-
Omkostninger: 25 000,-
Totalpris: 4 730 000,-

H0202

Andel: 2
Bolignummer: H202
BRA: 116.1 m2
P-Rom: 108 m2
Felleskost/mnd 9 689,-
Kjøpesum: 3 905 000,-
Fellesgjeld: 3 900 000,-
Omkostninger: 25 000,-
Totalpris: 7 830 000,-

H0203

Andel: 3
Bolignummer: H0203
BRA: 104.8 m2
P-Rom: 98.5 m2
Felleskost/mnd 9 426,-
Kjøpesum: 3 855 000,-
Fellesgjeld: 3 850 000,-
Omkostninger: 25 000,-
Totalpris: 7 730 000,-

H0301

Andel: 4
Bolignummer: H0301
BRA: 90.4 m2
P-Rom: 76.1 m2
Felleskost/mnd 7 321,-
Kjøpesum: 2 455 000,-
Fellesgjeld: 2 450 000,-
Omkostninger: 25 000,-
Totalpris: 4 930 000,-

H0302

Andel: 5
Bolignummer: H0302
BRA: 128.4 m2
P-Rom: 118.8 m2
Felleskost/mnd 10 026,-
Kjøpesum: 4 005 000,-
Fellesgjeld: 4 000 000,-
Omkostninger: 25 000,-
Totalpris: 8 030 000,-

H0303

Andel: 6
Bolignummer: H0303
BRA: 105.1 m2
P-Rom: 98.5 m2
Felleskost/mnd 9 695,-
Kjøpesum: 4 055 000,-
Fellesgjeld: 4 050 000,-
Omkostninger: 25 000,-
Totalpris: 8 130 000,-