Beliggenhet

Adresse

Bokfinkveien 2-12 A og B 8907 Brønnøysund

 

Beliggenhet, adkomst

Bokfinken borettslag ligger i Salhusmarka ca. 2,5 km nord for Brønnøy sentrum.
Asfaltert vei frem til boenheten. Det vil bli skiltet i regi av REDE Eiendomsmegling ved felles annonserte visninger. Velkommen!

 

Nærområdet

Her bor du i en moderne og funksjonell bolig med nærhet til de fleste tilbud du trenger i hverdagen. Du har gåavstand til både barnehage, barne-og ungdomsskole, trimsenter og daglugvarebutikker mm. Kort vei til sjø og utmark. Området består av nyere bebyggelse i et etablert og barnevennlig boligområde med grøntarealer, lekeplass og uten gjennomgangstrafikk.

 

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Borettslag, oppført i 2018/2019

 

Bygninger og byggemåte

Bygningene blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter av Bernhard Olsen AS.
Tomannsboligene oppføres på støpt plate på mark. Etasjeskillere av tre og lydisolerende materialer. Yttervegger av tre, kledd med Møre Royal. Hvite, fabrikkmalte vindu, ytterdør og balkongdør. Balkonger/veranda av tre med trykkimpregnerte bjelker og terrassebord. Tak av Icopal takpapp.   Fullstendig leveransebeskrivelse fra Nordbohus ligger vedlagt i salgsoppgaven.

 

Eiendommens historie

Bokfinken borettslag består av 6 tomannsboliger, og ligger fint til i Salhusmarka.
Bokfinkveien 8, 10 og 12 (A og B) er av Type 1 med tilhørende plan- og fasadetegning E-1 til E-3.
Bokfinkveien 2, 4 og 6 (A og B) er av Type 2 med tilhørende plan- og fasadetegning E-4 til E-6.

 

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 3

 

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 99,70 kvm, Bruksareal: 151,30 kvm
Hver enhet inneholder:
1. etasje: Gang/trapperom, bad, 3 soverom og bod/teknisk rom.
2. etasje: Stue/kjøkken, gang og toalettrom. Fra stuen er det utgang til balkong med sportsbod.
 

 

Arealene er oppgitt av utbygger. Boligen er ikke kontrollmålt av megler. BRA inkluderer carport og sportsbod – se tegninger vedlagt salgsoppgaven.

 

Møblering / utstyr

– Sentralstøvsuger
– Vedovn fra Nordpeis
– Integrerte hvitevarer fra Electrolux
– Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
– 200 liter varmtvannsbereder
– Frostsikker utekran
 

 

Kabel-TV/Internett:
Kabel inn til vegg. Tilkobling og abonnement må tegnes av hver enkelt kjøper.

 

Standard

1. etasje:
 
Teknisk rom / Bod:
Ved inngangspartiet har man en uisolert sportsbod samt et teknisk rom /bod.
 

 

Entrè:
Fra carport og inngangsparti kommer man inn til en romslig entre med stor skyvedørsgarderobe. Fra gangen er det inngang til bad/vaskerom, 3 soverom og bodareal under trappen. Entrèen har lysmalte vegger, flislagt gulv med varmekabler og malt himling. Trapp opp til 2. etasje.
 

 

Bad / Vaskerom:
Moderne bad med flis på gulv, våtromsplater på vegger og malt himling. Varmekabler i gulv. Her er det montert servant med underskap, speil med oppbevaringsplass, dusjkabinett, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Rikelig med benke- og skapplass for klesvasken.
 

 

Soverom:
Rommene har lysmalte vegger hvorav en fondvegg, laminat på gulv og malt himling. Hovedsoverommet med skyvedørsgarderobe og resterende to soverom med garderobeskap. Fra hovedsoverommet har man også utgang til overbygd terrasse.
 
 

 

2. etasje:
 
Stue / kjøkken
Man kommer inn i en lys og åpen stue med en god takhøyde og gjennomlys. Stuen har lysmalte vegger hvorav en fondvegg, laminat på gulv og malt himling. Vedovn fra Nordpeis er sentralt plassert i rommet. Fra stuen er det utgang til balkong med rekkverk av glass. Her er det god plass til sittegruppe. Utebelysning, stikkontakt og bodareal. Perfekt for vinterlagring av grill og utemøbler.
 

 

Stuen går over til kjøkken med kjøkkenøya som et naturlig skille. Innredning fra Møbelkjøkken i lys farge og slette fronter. Integrerte hvitevarer som kjøl/frys, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin fra Electrolux. God arbeidsflate med vindu over benkeplaten. Foliert plate på vegg i stekesonen.
 

 

Toalettrom:
Fra kjøkkenet har man, via en mellomgang, et toalettrom med servant.

 

Oppvarming

– Elektriske varmekabler i entrè/hall og bad/vaskerom.
– Vedovn fra Nordpeis i stue/kjøkken
– Panelovn på stue og soverom

 

Parkering

Carport med plass til 1 bil samt en biloppstillingsplass ved carport.

 

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 4 703 kvm, Eierform: Fellestomt

 

Fellesareal og hage

Felles, eiet tomt på ca. 4 703 m2. Tomten eies i fellesskap av borettslaget.
Tomten blir pent opparbeidet med blant annet gressplen, lekeplass og asfaltert innkjørsel.

 

Offentlige forhold

Vei, vann og avløp

Vann- og avløpsanlegg tilknyttes kommunalt anlegg. Adkomst fra offentlig vei.

 

Reguleringsplan

Boligen ligger i et område regulert til boligformål og industri. Eiendommen omfattes av reguleringsplan Salhusmarka nord vedtaksdato 02.02.2000 og har status som bolig med utnyttelsesgrad BYA=50%. Kopi av situasjonskart og reguleringsplan med bestemmelser etc. følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

 

Borettslag

Diverse opplysninger

Borettslag: Bokfinken Borettslag, Orgnr.: 919129972 Andelsnr.: 1-12 Andel fellesgjeld: 2004000, Total gjeld: 24048000
 

 

Bokfinken borettslag, org.nr:  919129972, består 12 andelsleiligheter med MOBO Helgeland som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.
 

 

Kjøper må være/bli medlem hos MOBO Helgeland. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800, og hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.
 

 

Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.
 

 

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

 

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Forslag til vedtekter og driftsbudsjett for borettslaget er vedlagt i salgsoppgaven.
Kjøper er forpliktet til å følge borettslagets vedtekter.
I enkelte borettslag må det påregnes dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

 

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett ved førstegangskjøp. Ved videresalg vil vanlige regler for forkjøpsrett gjelde.

 

Økonomiske forhold

Prisantydning

1 341 000,- / Felleskostnader: 6 139,-
Fellesutgifter dekker blant annet kommunale avgifter, renovasjon, vannavgift, felles forsikring bygningsmasse, drift og vedlikehold av borettslaget, foretningsførerhonorar og brøyting. Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene vil øke når avdragene begynner å løpe 10 år etter ferdigstillelse, se bygge- og finansieringsplan eller konferer med megler.
 

 

Prisantydning fra kr 1 341 000,-  (innskudd)
Fellesgjeld fra kr 2 004 000,- (fellesgjeld)
Totalpris fra kr 3 345 000,- (innskudd + fellesgjeld)
I tillegg må kjøper betale omkostninger kr 25 000,-
 

 

Det er fast pris på leilighetene, og «først til mølla»-prinsippet som gjelder.

 

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje – Energikarakter B.
Boligene er prosjektert for minimum energimerke oransje B. Energimerking vil bli utført av Nordbohus når boligene er ferdigstilt og tetthetsmåling er foretatt.

 

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Det er pliktig medlemskap hos MOBO Helgeland. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800 pr. kjøper.

 

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

 

Annet

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Eiendommen selges ihht. bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingsloven og garantier blir ikke stilt.
 

 

Forsinkelser:
Nevnte tidsplan er å anse som en omtrentlig plan for fremdrift. Dersom estimert byggetid overskrides og selger ikke sender korrigert plan for overtagelse senest 6 mnd før estimert overtagelse, regnes byggestart-tidspunkt med tillegg av angitt byggetid som frist for overtagelse. Forsinkelse er å regne fra dette tidspunkt. Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
 

 

Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtagelsen.
2. Dersom  kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga noe kjøperen er ansvarlig for.
3.  Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør
kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l)
 

 

Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl §§10 og 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
 1. Dagmulkt
 2. Heve avtalen
 3. Kreve erstatning
 4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av bufl. §§18, 19, 20 og 22.
Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygnings-forsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.
 

 

Garantier:
Utbygger stiller garanti ihht. Bufl § 12 og 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti ihht. bustadoppføringslova.
 

 

Avbestilling:
Kjøpers adgang til å
avbestille, følger av Bufl. §§52-54. Dersom kjøper avbestiller før det er gitt igangsettingstillatelse, eller før selgers forbehold er innfridd/frafalt, betaler kjøper et avbestillingsgebyr, jfr. Bufl. §54. Avbestillingsgebyret fastsetter til 5% av total kontraktssum inkl. mva. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. § 52 og 53.

 

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger. Det kan forekomme mindre endringer av areal som følge av detaljprosjekteringen. Dette gir ikke grunnlag for kompensasjon til kjøper.

 

Budgivning

Ingen budrunde!
 
Fast pris, og «først til mølla» som gjelder.
Avtale om kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt, og dette gjørs skriftlig hos megler.

 

Overtagelse

Bokfinkveien 12B er klar til overtagelse.
Selger krever 50 % forhåndssalg pr. tomannsbolig – dvs. når én leilighet er solgt vil bygging av den aktuelle tomannsboligen starte.
Forventet byggetid er ca. 8-10 måneder.

 

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

 

Oppdragsansvarlig

REDE Eiendomsmegling AS
Postboks 1276
8602 Mo i Rana
Foretaksregistrert orgnr: 979158580