Beliggenhet

Adresse

Eiendommen har i dag flere adresser i Strandgata og Thora Meyers gate, 8622 Mo i Rana.

Matrikkel

Andelsnummer 1-30 i Strandgata Borettslag (org.nr. under stiftelse).
Gnr. 20 bnr. 460 snr. 1 og 2 i Rana kommune.
Gnr. 20 bnr. 462 i Rana kommune.
Gnr. 20 bnr. 1298 i Rana kommune.

Bygninger

Type, eierform

Leilighet, borettslag.

Bygninger og byggemåte

Byggets bærekonstruksjon blir utført i betong. Skillevegger i betong eller plassbyggede lyd og brannvegger. Etasjeskillere støpes i betong med undergulv av betong eller Silencio. Fasader består generelt av fasadeplater og pusset mur.
Innvendige vegger utføres i isolert stål-/trestenderverk og kledd med gipsplater.
Høyde til himling vil generelt være ca 2,4 m. Unntatt er områder med nedforet himling. Himling nedfores for å skjule rør og kanalføringer fortrinnsvis i bad, boder, entre/gang og enkelte områder i øvrige rom. Alle himlinger i leilighet vil kunne få synlig v-fuger (sparklet og malt betong).

Alle vinduer leveres i godkjent utførelse. Vinduer leveres i farge valgt av arkitekt. Større vinduer må påregnes levert i fastkarm (ikke til å åpne). Det benyttes nå så godt isolerte vinduer at det tidvis vil kunne dugge på utsiden. Balkongdør leveres i samme utførelse/materialer som vinduer.

Balkonggulv er å anse som utvendig konstruksjon. Balkonggulv med fall for avrenning. Drypp fra tak/overliggende balkonger må påregnes. Det blir betongheller som overflate på takterrassen.

Utbygger: Roy Eiendom AS
Byggentreprenør: BG Entreprenører AS
Tekniske fag: Haaland Mo AS
Arkitekt: Valrygg Studio

Velkommen til nye Strandgata

Dette boligprosjektet ligger perfekt til for deg som verdsetter nærhet til sentrum, men som ikke ønsker å bo midt i sentrumsgryta. Eldre bygningsmasse er revet, og opp kommer det nye moderne bygg. Vi gleder oss til å gi Strandgata et kjempeløft!

Fra Strandgata er det bare en kort spasertur inn til sentrum med blant annet kjøpesenter og et rikt utvalg av butikker og serveringstilbud. Populære spisesteder som Kreo, Rust vinbar, No 3 og Pizzabakeren ligger også like i nærheten.

Ikke langt unna finner du den populære turstien langs Ranfjorden, denne benytter både ranværinger og turister flittig. På promenaden passerer du Havmannen, Moholmen, Moskjæran Marina, Politihuset og Toraneskaia hvor du ofte finner fiskeselger og salg av vakre sommerblomster.
Stort treningssenter og bakeri med utsalg finnes også her.

Rana kommune har ellers et godt servicetilbud og tilbyr alt du trenger i hverdagen og mere til.
En by i vekst og et samlingspunkt for kultur, handel og bolig.

For deg med skolebarn sokner de til Lyngheim barneskole og Rana ungdomsskole, begge i gåavstand.

Vi ønsker å fremheve følgende kvaliteter ved leilighetene
* Gjennomgående leiligheter
* Moderne preg
* Balkong på 10 kvm
* Heis, egen parkeringsplass og bod i parkeringskjeller
* Barnevennlig
* Ingen gjennomgangstrafikk i gaten
* Mulighet til å skreddersy leveransen med endringer/tilvalg
* Finn roen, bo nytt og godt, slipp tanken på vedlikehold og oppussing
* Rolig nabolag med god atmosfære
* Kort spasertur til sentrum og alle fasiliteter
* Leie til eie-ordning (henvendelser i den forbindelse rettes til Mobo Helgeland BBL)
* Stor, flott takterrasse til felles bruk for alle beboere i prosjektet

Antall soverom

De ledige leilighetene har 2 eller 3 soverom.

Arealer

De ledige leilighetene har følgende arealer;
BRA (Bruksareal): fra ca. 72 til 78 m2
P-ROM: fra ca. 64,5 til 73,5 m2

Plantegninger for de ulike leilighetstypene som viser både arealer og innhold ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Leie til eie

Selger og MOBO Helgeland BBL har inngått samarbeid om et konsept som kalles «Leie til eie». Dette er i regi av MOBO og gir boligkjøpere mulighet for å leie sin bolig med senere rettighet, men ikke plikt, til å kjøpe boligen. Det vil bli tilbudt et begrenset antall leiligheter (10 stk) med leie til eie-kontrakt i prosjektet. Kontakt MOBO Helgeland BBL for ytterligere informasjon om dette konseptet.

Innvendig standard i leilighetene

Gang:
Eikefarget 1-stavs laminat på gulv, varme i gulv. Vegger og himling med gips/betong som er sparklet og malt. Takarmatur og stikkontakter.

Kjøkken:
Eikefarget 1-stavs laminat på gulv, vegger og himling med gips/betong som er sparklet og malt. Elektrisk varme i gulv. Kjøkkeninnredning fra Bjørnådal leveres med standard hvite fronter. Integrert platetopp og stekeovn, samt kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin. Ett greps kjøkkenbatteri. Benkarmatur og doble stikkontakter.

Bad/vaskerom:
Badekabiner med dusjnisje levert av Norac, og disse er allerede bestilt.
Flislagte gulv og 20×20 cm fliser på vegger. Varmekabler. Vegghengt toalett, baderomsinnredning med skuffer, dusjnisje 90x90cm. Dobbel stikkontakt. Uttak for vaskemaskin. LED downlights i tak.

Stue:
Eikefarget 1-stavs laminat på gulv, elektrisk varme i gulv. Vegger og himling med gips/betong som er sparklet og malt. Doble og enkle stikkontakter. Uttak for tv/internett. Utgang til balkong. Det gjøres spesielt oppmerksom på at foldedører på stue ikke medfølger i handelen. Noen av leilighetene har fleksibel planløsning på stue dersom kjøper ønsker å etablere et ekstra soverom (tidsbegrenset). Illustrasjonsfoto av stue er kun et eksempel på hvordan dette kan løses.

Soverom:
Eikefarget 1-stavs laminat på gulv. Vegger og himling med gips/betong som er sparklet og malt. Takarmatur og doble stikkontakter.

Bod:
Eikefarget 1-stavs laminat på gulv. Vegger og himling med gips/betong som er sparklet og malt. Takarmatur og doble stikkontakter.

Innerdører:
Innerdører i leiligheten er lyse/hvite med glatte dørblader, vridere og beslag av stål. Hvitmalte karmer.

Listverk:
Alle lister leveres hvitmalt fra fabrikk i glatt utførelse. Utforinger leveres hvitmalt. Listverk utføres med synlig spikring. Fotlister leveres i lik farge og utførelse som gulv. Listefri overgang mellom vegg og tak.

Elektrisk anlegg:
Leilighetene leveres med skjult el-anlegg, unntatt der det teknisk er behov for å legge åpent. Stikkontakter i leilighetene plasseres generelt 15 cm over gulv der annet ikke er beskrevet. Brytere plasseres generelt ca. 100 cm over gulv. Alle leiligheter leveres forberedt for kabel-tv og internett.
Grunnbelysning vil være i form av plafond i tak via lysbryter, LED downlights i tak på bad, samt DCL-uttak i spisestue via lysbryter. Det leveres spotter under overskap på kjøkken som en del av kjøkkenleveranse. På balkong blir det lys og stikkontakt. Porttelefon med døråpner fra leilighet.

Balansert ventilasjon:
Leiligheten leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat avtrekk fra kjøkkenhette.

Oppvarming

Leilighetene varmes opp med elektrisitet. Varmefolie blir lagt under laminat i gang, stue og kjøkken. Varmekabler på bad.

Parkering og bod

Parkering på oppmerkede p-plasser i parkeringskjeller. Alle leiligheter har hver sin plass. I tillegg blir det etablert gjesteparkering. Selger forbeholder seg retten til å organisere og fordele parkeringsplasser på den måten som for selger anses mest hensiktsmessig.
Det er forberedt for elbillading i parkeringskjelleren. Montering, kabling og kjøp av lader er kjøpers ansvar og tas som tilvalg.
Alle leiligheter får 1 stk. bod inne i leiligheten, og 1 stk. i parkeringskjeller.

Tomt

Areal og eierform

Areal: 1 932 m2. Eierform: Fellestomt.

Fellesareal og hage

Fellesarealer er fargesatt i nøytrale farger. Heis blir montert i trappehus som er felles for alle leilighetene. Hovedtrapp blir utført i betong. Postkasser vil bli montert der det er hensiktsmessig i nærheten av inngang. Takterrassen møbleres i regi av borettslaget etter egne ønsker. Beplantning, trær o.l. følger ikke med i leveransen.

Offentlige forhold

Eier

Roy Eiendom AS.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger.

Reguleringsplan

Området er regulert etter plan 2130 Strandgata 22, 24, 26 og 28, Strandgata. Formål i planen er bolig. Reguleringsplan og bestemmelser følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å kontakte selger ved spørsmål til reguleringen i området.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er tinglyst diverse servitutter på eiendommen som selger vil forsøke å få slettet.
1938/1170-1/72 Skjønn. 03.09.1938. Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB. Overført fra: 1833-20/65
1938/1270-1/72 Skjønn. 19.09.1938. Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB. Overført fra: 1833-20/65
1946/1270-1/72 Skjønn. 19.09.1946. Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
1996/1053-3/72 Erklæring/avtale. 27.02.1996. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
1995/1474-6/72 Seksjonering. 27.03.1995.
2004/2316-4/72 Rettigheter iflg. skjøte. 02.06.2004, Rettighetshaver: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:364. Bestemmelse om adkomstrett.
Grunnbok samt mottatte servitutter kan oversendes etter henvendelse til megler.

Borettslag

Strandgata borettslag

Borettslaget, Strandgata borettslag (org.nr. selskap under stiftelse), vil bestå av totalt 30 andelsleiligheter med Mobo Helgeland BBL som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.

Kjøper må være/bli medlem hos Mobo Helgeland BBL. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800,-, hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.

Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.

Det kan være begrensninger for juridiske personer å eie andel i borettslaget. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte og rådføre seg med megler.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter

Utkast til vedtekter for borettslaget ligger vedlagt i salgsoppgaven. Kjøper er pliktig til å følge borettslagets vedtekter og eventuelle husordensregler. I enkelte borettslag må det påregnes dugnad, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett ved førstegangs overdragelse. Ved et eventuelt videresalg vil vanlige regler om forkjøpsrett blir gjeldende.

Økonomiske forhold

Totalpris

Kjøpesum: Fra kr. 2 480 000,- til kr. 3 195 000,-
Fellesgjeld: Fra kr. 2 475 000,- til kr. 3 190 000,-
Omkostninger: Kr. 25 960,-
Totalpris: Fra kr. 4 980 960,- til kr. 6 410 960,-
Ingen budrunde! Det er fast pris på leilighetene, og «først til mølla» prinsippet som gjelder.
Forkjøpsrett gjelder ikke ved førstegangs kjøp. Avtale om kjøp inngås ved signering av
midlertidig kjøpekontrakt, og dette gjøres skriftlig hos selger. Mottatt midlertidig
kjøpekontrakt skal godkjennes av selger.

Stipulerte felleskostnader

Felleskostnader er p.t. stipulert fra kr. 10 791,- til kr. 13 151,-.

Felleskostnadene er basert på erfaringstall og er utarbeidet av Mobo Helgeland BBL.

Felleskostnadene inkluderer blant annet renter på fellesgjeld, kom.avg, renovasjon, felles bygningsforsikring, forretningsførerhonorar, renhold fellesarealer, TV/internett, avsetning til vedlikehold og brøyting/utv. stell. Se fullstendig foreslått driftsbudsjett vedlagt i salgsoppgaven. Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester i fellesutgiftene vil dette kunne påvirke felleskostnadenes størrelse.

Egen strøm og oppvarming er ikke inkludert i felleskostnadene.
Energikostnader er stipulert til ca. kr 95,- pr. m2.

Borettslagets fellesgjeld

Se bygge- og finansieringsplan for spesifisert fellesgjeld på de ulike andelene. I tillegg til innskuddet, overtar kjøper andel av fellesgjeld som er knyttet til den andelen som er kjøpt. Det er pr 02.12.22 stipulert med 3,85 % rente på fellesgjelden med 10 års avdragsfrihet, total 40 års løpetid. Vi gjør oppmerksom på at fellesutgiftene vil øke når avdragene begynner å løpe fra år 11. Fellesutgiftene kan også endres ved en renteendring, og eventuelle endringer i lånevilkårene. Det gis mulighet for at borettslaget kan tilknyttes ordningen med individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Første mulighet for innbetaling av fellesgjeld vil være i forbindelse med overtagelse av andelen, men dette må avklares med selger i god tid før overtagelsen. Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at ordningen kun kan benyttes dersom fellesgjelden har flytende rente og at innbetalingen ikke kan reverseres. Borettslaget vil bli søkt innmeldt i Borettslagenes Sikringsordning.

I bygge- og finansieringsplanen er snitt fellesutgifter beregnet for de første 10 år, og for år 11-40; dvs. når avdragene påløper. Ut fra dagens betingelser vil fellesutgifter totalt fra år 11 bli fra kr. 14 538,- til kr. 17 981,-. Ta gjerne kontakt med megler for nærmere forklaring, eventuelt gjennomgang. Før signering av bindende avtale oppfordres interessenter å konferere megler vedrørende eventuell endring i stipulert rentesats og konsekvenser dette medfører for felleskostnad pr. mnd.

Energiforbruk og energimerking

Det er selger/utbyggers ansvar for å innhente lovpålagt energiattest for eiendommen, med en energiklassifisering på en skala fra A- G. Dersom utbygger/selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse fremlegges senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for eiendommen.

Kommunale avgifter og renovasjon

Kommunale avgifter og renovasjon er medtatt i månedlige felleskostnader, det gjøres oppmerksom på at avgiften kan variere avhengig
av forbruk. Kommunen har panterett som sikkerhet for riktig betaling for kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger og eventuelle tilvalg må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Annet

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Andelen/eiendommen selges iht. bustadoppføringsloven som regulerer selger og kjøpers(forbrukers) rettigheter og plikter på bygg som ikke er oppført/fullført når avtalen inngås. Bustadoppføringsloven inneholder bl.a. bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingsloven og garantier blir ikke stilt.

Endringer/tilvalg:
Endringer/tilvalg utføres av utbygger/selger forutsatt at dette lar seg gjøres tidsmessig og praktisk, bl.a. vil dette bli vurdert i forhold til ferdigstillelse av eiendommen. Mulighet til å bestille tilvalg vil være tidsbegrenset og kjøpere vil bli underrettet om dette.

Forsinkelser:
Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i Bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtagelsen.
2. Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket p.g.a. noe kjøperen er ansvarlig for.
3. Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.)
Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl. §§ 10 og 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
1. Dagmulkt
2. Heve avtalen
3. Kreve erstatning
4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av Bufl. §§ 18, 19, 20, 22 og 24.
Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.

Garantier:
Utbygger stiller garanti iht. Bufl. §§ 12 og 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti iht. bustadoppføringslova.

Avbestilling:
Kjøpers adgang til å avbestille, følger av Bufl. §§ 52-54. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. §§ 52 og 53.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger som er utarbeidet av arkitekt.
Det kan forekomme mindre endringer av areal som følge av detaljprosjekteringen. Dette gir ikke grunnlag for kompensasjon til kjøper.

Estimert byggetid/ferdigstillelse/overtagelse

Byggestart ble bekreftet 15.02.22 med estimert byggetid på 18-20 måneder.

Selger skal gi kjøper skriftlig melding om endelig og forpliktende overtakelsesdato senest 4 uker før overtakelse.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

REDE Eiendomsmegling AS
Postboks 1276
8602 Mo i Rana
Foretaksregistrert orgnr: 979158580

+ Vis mer
Bolig
Rom
Etasje
P-ROM
BRA
Pris
Bolig H0402
Rom 3
Etasje 4.
P-ROM 73 m2
BRA 78 m2
Pris 6 410 960,-
Bolig H0403
Rom 2
Etasje 4.
P-ROM 64 m2
BRA 72 m2
Pris 5 860 960,-
Bolig H0404
Rom 2
Etasje 4.
P-ROM 64 m2
BRA 72 m2
Pris 5 860 960,-
Bolig H0303
Rom 2
Etasje 3.
P-ROM 64 m2
BRA 72 m2
Pris 5 365 960,-
Bolig H0204
Rom 2
Etasje 2.
P-ROM 64 m2
BRA 72 m2
Pris 4 980 960,-

H0402

Andel: 2
Bolignummer: H0402
BRA: 78 m2
P-Rom: 73 m2
Felleskost/mnd 13 151,-
Kjøpesum: 3 195 000,-
Fellesgjeld: 3 190 000,-
Omkostninger: 25 960,-
Totalpris: 6 410 960,-

H0403

Andel: 3
Bolignummer: H0403
BRA: 72 m2
P-Rom: 64 m2
Felleskost/mnd 12 203,-
Kjøpesum: 2 920 000,-
Fellesgjeld: 2 915 000,-
Omkostninger: 25 960,-
Totalpris: 5 860 960,-

H0404

Andel: 4
Bolignummer: H0404
BRA: 72 m2
P-Rom: 64 m2
Felleskost/mnd 12 203,-
Kjøpesum: 2 920 000,-
Fellesgjeld: 2 915 000,-
Omkostninger: 25 960,-
Totalpris: 5 860 960,-

H0303

Andel: 8
Bolignummer: H0303
BRA: 72 m2
P-Rom: 64 m2
Felleskost/mnd 11 409,-
Kjøpesum: 2 672 500,-
Fellesgjeld: 2 667 500,-
Omkostninger: 25 960,-
Totalpris: 5 365 960,-

H0204

Andel: 21
Bolignummer: H0204
BRA: 72 m2
P-Rom: 64 m2
Felleskost/mnd 10 791,-
Kjøpesum: 2 480 000,-
Fellesgjeld: 2 475 000,-
Omkostninger: 25 960,-
Totalpris: 4 980 960,-