Beliggenhet

Adresse

Dolstadlia Boliger 8663 Mosjøen

 

Beliggenhet, adkomst

Rede Eiendomsmegling har den gleden å presentere Dolstadlia Boliger. Dolstadlia Boliger har en flott beliggenhet oppe i åssiden med adkomst via Austerbygdvegen 11. Her er det prosjektert  en terrasseblokk med til sammen 10 leiligheter over 4 etasjer. I under/sokkeletasjen og i et eget tilbygg vil det bli parkering. Fra blokka vil man ha en fin utsikt ned til blant annet Bygdesamlingen, Dolstad kirke, Mosjøen sentrum og sørover mot flyplassen og Reinfjellet. Avstanden til Mosjøen sentrum er ca. 1 km.
 

Nærområdet

Dolstad er et veldig stille, fredelig og alikevel sentrumsnært område. Her er det kort vei til fine rekreasjonsområder, offentlig transport og Mosjøen sentrum med alle dets fasiliteteter. Gode solforhold hele dagen.

 

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2019.

 

Bygninger og byggemåte

Terrassert boligblokk over 4 etasjer. Vegger i p-etasjen utføres i plasstøpte betongkonstruksjoner. Bæresystemet i de øvrige etasjene blir en kombinasjon av plasstøpt betong, prefabrikkerte betongelementer og stålkonstruksjoner. Etasjeskillene utføres i prefabrikkerte betongelementer (hulldekker).
Trapp/trapperom og heissjakt utføres også med prefabrikkerte betongelementer.

 

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 1 til 3.

 

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 59,40 kvm – 116,70 kvm, Bruksareal: 59,20 kvm – 124,50 kvm.

 

Møblering / utstyr

På kjøkken medfølger kjøl/frys, oppvaskemaskin, komfyr og koketopp fra Electrolux eller tilsvarende merke/kvalitet.
 
100 cm garderobeskap pr seng leveres på soverom.

 

Standard

Alle leilighetene leveres med god standard og diverse tilvalg vil i tillegg være mulig. Utbygger tilbyr også 5 timer med interiørarkitekt/innkjøper for å få hjelp til f.eks fargevalg eller andre endringer inkl. i salgsprisen.
 
KJØKKEN:
Leilighetene leveres med kjøkkeninnredning fra Nygård Trevarefabrikk. Standard leveranse består av fronter av type Kjærstad Hvit eller Vangen Hvit med benkeplate i laminat. Det leveres oppvaskbenk med nedfelt stålbeslag samt integrerte hvitevarer som kjøleskap m/frys, oppvaskmaskin, komfyr og koketopp i Electrolux eller tilsvarende merke. Blank gjennomsiktig glassplate over kjøkkenbenk i vaskesone og stekesone.
 
Andre kjøkkenløsninger kan leveres som tilvalg. Egen kjøkkentegning for den enkelte bolig vil bli utarbeidet og overlevert på tilvalgsmøte med hver enkelt boligkjøper. Standard leveranse i henhold til plantegninger. Eget avtrekk over tak fra kjøkkenventilator.
 
BAD:
Utføres med mørke 20×20 fliser på gulv, med 10×10 fliser i dusjsone og 20×40 fliser i hvit utførelse på vegg som standard. Baderomsinnredning i hvit type Vangen med heldekkende vask med bredde 80 eller 100 cm og speil levert av Nygård Trevarefabrikk.
Innredning i henhold til plantegning. Videre leveres det dusjhjørne med dusjdører i 90×90 bredde og ettgreps dusjbatteri med dusjgarnityr. Vegghengt klosett i hvit porselen med dempet hardplastsete. Det er avsettes plass og leveres opplegg for vaskemaskin i alle leilighetene.
 
Andre baderomsinnredninger kan leveres som tilvalg. Egne tegninger over bad for den enkelte bolig vil bli utarbeidet og overlevert på tilvalgsmøte med hver enkelt boligkjøper. Standard leveranse i henhold til plantegninger.
 
VASKEROM:
Utføres med mørke 20×20 flis på gulv, sokkelfliser og våtromsstrie malt i lys farge på vegger. Videre leveres det som standard et skap og utslagsvask.
 
Andre type innredninger kan leveres som tilvalg. Egen tegning av vaskerom for den enkelte bolig som vil bli utarbeidet og overlevert på tilvalgsmøte med hver enkelt boligkjøper. Standard leveranse i henhold til plantegninger. Det er beregnet mulighet til å flytte på elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel. I noen leiligheter er det inntegnet dusj i vaskerom som tilvalgsmulighet.
 
VINTERHAGER:
Vinterhager utføres som isolert konstruksjon med åpningsbare vinduer i front og fast vindu og balkongdør mot terrasse. Vinterhage kan benyttes som gjesterom. Gulv i vinterhage utføres som stålglattet påstøp med laminatgulv som standard. Veggene blir malt som vegger i leiligheten for øvrig.
 
Innvendige vegger:
Innvendige vegger føres opp med stålstenderverk, isolert med gips på begge sider. I oppholdsrom og gang legges også ett lag med OSB-plater under gipsplatene. Innvendige vegger i alle rom unntatt bad og vaskerom leveres sparklet og malt i en lys farge.
 
Himlinger:
Himlinger utføres i nedforet for tekniske anlegg, og med 13 mm gipsplater sparklet og malt i lys farge.
 
Gulv:
Gulv i tørre rom leveres med underlag for lyddemping (Silencio) og med 15 mm 3-stavs eikeparkett som standard. For andre typer gulv vil det bli utarbeidet tilvalgsliste.
 
Vinduer:
Det monteres 3-lags vindu i tre/aluminium. Foringer i tre malt hvit.
 
Dører:
Dør mot trapperom har lyd og brannklasse i h.h.t. forskriftskrav, type Swedoor Uniqe eller tilsvarende. Innvendige dører leveres i hvit glatt utførelse med vridere i børstet stål.
Mellom oppholdsrom og vinterhage leveres dør type «skyvtett».
Andre typer innvendige dører kan leveres som tilvalg etter egen tilvalgsliste.
 
Listverk:
Gulvlister leveres som eikelister eller hvitmalte furulister på alle rom med parkett. Listverk festes med synlige skruer/spikerhoder. For øvrig leveres hvitmalte lister med synlig innfestning rundt vinduer og dører. Foringer på vinduer og dører leveres hvitmalt. Overganger mellom tak og vegg kan velges enten «listefritt» eller med hvitmalte furulister. Ved listfrie overganger må det påregnes at svinnsprekker forekommer.
 
Garderober:
Som standard leveres det hengslet garderobeskap med glatte dører. Det leveres 1 meter garderobeskap for hver sengeplass. Skap som er illustrert på plantegninger, kan leveres som tilvalg.
Andre løsninger på garderobeskap kan leveres som tilvalg, se egen tilvalgsliste.
 
Ventilasjonsanlegg:
Det leveres balansert ventilasjonsanlegg og kombinert med avtrekk over komfyr. Inntak og avkast ventilasjon gjennom yttervegg.
 
Sanitæranlegg:
Sanitæranlegg omfatter forutenom generelle rørføringer (for vann og avløp) vegghengte toaletter, blandebatterier (kjøkken, servanter og dusj) samt opplegg for vaskemaskin. Varmtvann blir forsynt fra et felles anlegg (el-kjel) plassert i teknisk rom i u-etasjen.
 
Elektroanlegg:
Elektrisk anlegg ligger skjult. Sikringsskap med svakstrømdel, strømmåler i hver leilighet med fjernavlesning. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker normalt behov. Det leveres belysning i tak i bod og vaskerom. På terrasse installeres 2 stk veggarmaturer.
Komfyrvakt på alle kjøkken.
 
Sprinkelanlegg og brannslukning/vanntåkeanlegg:
Det leveres sprinkleranlegg i hver enkelt leilighet, fellesarealer og garasje. Brannslukningsapparater og røykvarslere leveres i henhold til gjeldende forskrifter.
 
 
Multimedia/bredbånd:
I hver leilighet leveres det et eget nettverk for multimedia. Mulitmediauttak plasseres i stue/oppholdsrom. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger og rom for eventuell fremtidig installasjon av punkt for TV og bredbånd.
 
Porttelefon:
Porttelefon med fjernåpning, toveiskommunikasjon med lyd fra utvendig hovedinngang. Det leveres ringeknapp ved hver inngangsdør samt ved hoveddør.
 
TILPASNINGER / TILVALG
Hver kjøper har mulighet til å ha møter med interiørarkitekt/innkjøper for rådgiving med hensyn til tilpasninger i leilighet, farger og tilvalg. Avsatt tid ca. 5 timer pr. leilighet.

 

Oppvarming

Oppholdsrom og gang har vannbåren varme i gulv. Bad og vaskerom utføres med varmekabler i gulv. Soverom leveres ikke med egen varmekilde. I trapperom er det montert radiatorer eller varmeovner. EL-kjel kombinert med varmepumpe (luft/vann) er byggets varmekilde.
Forbruk av varme og varmtvann blir målt med individuelle målere i hver leilighet.

 

Parkering

I underteasjen vil det bli parkeringskjeller med heis. I tillegg vil det bli satt opp ett tilbygg med parkeringsplasser. Hver leilighet får tildelt hver sin plass i sokkeletasjen eller i eget garasjetilbygg. Gjesteparkeringsplasser utendør.
 
Her finner man også sportsbodene på ca 5 m2 som hver leilighet får. Disse leveres med tette vegger opp til 2 meter og låsbare dører.

 

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 738 kvm, Eierform: Fellestomt

 

Tomt og hage

Tomta ligger i skrånede terreng med fjell i dagen. I tilknytning til boligene opparbeides det utearealer med lekeplass, fellesareal, snøopplagring og gjesteparkeringsplasser.
 
Utomhusarealer:
Fellesarealer vil bli beplantet og tilsådd. Adkomstveg til hovedinnganger vil ha fast dekke. Det vil bli etablert uteplasser i henhold til tegninger. Det leveres sandkasse og lekeutstyr som utomhusplanen viser.
I inngangsparti legges belegningsstein.

 

Offentlige forhold

Eier

Dolstadlia Boliger AS

 

Vei, vann og avløp

Offentlig

 

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

 

Økonomiske forhold

Prisantydning

2 995 000,- – 6 871 000,- (Fast pris) / Fellesutgifter: 2 759,- pr. mnd kommunale avgifter, renovasjon, felles strøm, TV internett, husforsikring, vedlikehold, renhold og snørydding. Utgiftene kan bli diffenerensiert utifra størrelse.

 

Kommunale avgifter

Inkludert i fellesutgiftene.

 

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Sameiet er ikke opprettet enda. Det vil skje når prosjektet er bygget og innflyttelse er klart. Hver seksjon vil bli en del av sameiet.

 

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

 

Annet

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Eiendommen selges ihht. bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingsloven og garantier blir ikke stilt.
 
Forsinkelser:
Nevnte tidsplan er å anse som en omtrentlig plan for fremdrift. Dersom estimert byggetid overskrides og selger ikke sender korrigert plan for overtagelse senest 6 mnd før estimert overtagelse, regnes byggestart-tidspunkt med tillegg av angitt byggetid som frist for overtagelse. Forsinkelse er å regne fra dette tidspunkt. Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
 
Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtagelsen.
2. Dersom  kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga noe kjøperen er ansvarlig for.
3.  Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør
kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l)
 
Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl §§10 og 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
 1. Dagmulkt
 2. Heve avtalen
 3. Kreve erstatning
 4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
 
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av bufl. §§18, 19, 20 og 22.
Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygnings-forsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.
 
Garantier:
Utbygger stiller garanti ihht. Bufl § 12 og 47.§ 12 og 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti ihht. bustadoppføringslova.
 
Avbestilling:
Kjøpers adgang til å avbestille, følger av Bufl. §§52-54. Dersom kjøper avbestiller før det er gitt igangsettingstillatelse, eller før selgers forbehold er innfridd/frafalt, betaler kjøper et avbestillingsgebyr, jfr. Bufl. §54. Avbestillingsgebyret fastsetter til 5% av total kontraktssum inkl. mva. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. § 52 og 53.
 
Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge finansieringsbevis.

 

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra oppysninger gitt fra utbygger.

 

Andre opplysninger

Etterfølgende beskrivelse er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og funksjoner. Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, uten å forringe den generelle standard i nevneverdig grad. Mindre endringer som måtte bli funnet hensiktsmessige i forbindelse med nærmere detaljering, samt utførelse av prosjektet må påregnes. Utbygger må rette seg etter offentlige myndighetskrav i forbindelse med byggesaken, og det tas derfor forbehold om nødvendige offentlige godkjennelser. Dette omfatter også evt. pålegg og endringer i forbindelse med offentlig godkjenning av rammetillatelse og igangsettingstillatelse. Dersom det er evt. avvik mellom tegninger/ beskrivelser i prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen, er det leveransebeskrivelsen som gjelder. Utbygger tar forbehold om endelig godkjenning av reguleringsplan og byggetiltak.

 

Budgivning

Leilighetene selges etter «først til mølla» prinsippet. Prisene er faste.

 

Overtagelse

Det forutsettes at det selges min 6 foreløpige kontrakter før bygging kan starte. Overtagelse vil være avhengig av dette. Byggetid ca 14-16 mnd. Det tas forbehold om myndighetenes godkjenning av prosjektet.

 

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.
 

Oppdragsansvarlig

REDE Eiendomsmegling AS
Postboks 1276
8602 Mo i Rana
Foretaksregistrert orgnr: 979158580

 

+ Vis mer
Bolig
Rom
Etasje
P-ROM
BRA
Pris
Rom 3
Etasje 1.
P-ROM 106 m2
BRA 108 m2
Pris 5 125 000,-
Rom 3
Etasje 1.
P-ROM 106 m2
BRA 108 m2
Pris 5 125 000,-
Rom 3
Etasje 2.
P-ROM 106 m2
BRA 110 m2
Pris 5 605 000,-
Rom 1
Etasje 2.
P-ROM 59 m2
BRA 59 m2
Pris 3 020 000,-
Rom 3
Etasje 2.
P-ROM 106 m2
BRA 110 m2
Pris 5 605 000,-
Rom 2
Etasje 3.
P-ROM 120 m2
BRA 124 m2
Pris 6 748 000,-
Bolig Lnr. 401
Rom 2
Etasje 4.
P-ROM 116 m2
BRA 119 m2
Pris 6 896 000,-
Rom 3
Etasje 4.
P-ROM 116 m2
BRA 119 m2
Pris 6 896 000,-

Lnr. 101 (Solgt)

Etasje: 1

BRA: 108,8 m2

P-Rom: 106,4 m2

Soverom: 3

Felleskost/mnd: 2 759,-

Prisantydning: 5 100 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 5 125 000,-

Lnr. 103 (Solgt)

Etasje: 1

BRA: 108,5 m2

P-Rom: 106,4 m2

Soverom: 3

Felleskost/mnd: 2 759,-

Prisantydning: 5 100 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 5 125 000,-

Lnr. 201 (Solgt)

Etasje: 2

BRA: 110,5 m2

P-Rom: 106,0 m2

Soverom: 3

Felleskost/mnd: 2 759,-

Prisantydning: 5 580 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 5 605 000,-

Lnr. 202 (Solgt)

Etasje: 2

BRA: 59,4 m2

P-Rom: 59,2 m2

Soverom: 1

Felleskost/mnd: 2 759,-

Prisantydning: 2 995 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 3 020 000,-

Lnr. 203 (Solgt)

Etasje: 2

BRA: 110,5 m2

P-Rom: 106,0 m2

Soverom: 3

Felleskost/mnd: 2 759,-

Prisantydning: 5 580 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 5 605 000,-

Lnr. 302 (Solgt)

Etasje: 3

BRA: 124,5 m2

P-Rom: 120,0 m2

Soverom: 2

Felleskost/mnd: 2 759,-

Prisantydning: 6 723 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 6 748 000,-

Lnr. 401

Etasje: 4

BRA: 119,5 m2

P-Rom: 116,7 m2

Soverom: 3

Felleskost/mnd: 2 759,-

Prisantydning: 6 871 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 6 896 000,-

Lnr. 402 (Solgt)

Etasje: 4

BRA: 119,5 m2

P-Rom: 116,7 m2

Soverom: 3

Felleskost/mnd: 2 759,-

Prisantydning: 6 871 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 6 896 000,-