Beliggenhet

Adresse

Sagheiveien 8615 Skonseng

 

Beliggenhet, adkomst

Velkommen til Lappheia – et helt nytt boligfelt på Skonseng!
 
Landlige omgivelser, og særdeles barnevennlig beliggenhet. Skole fra 1. til 7 trinn, og Skonseng Naturbarnehage ligger like over veien for borettslaget.
 
Avstand til sentrum av Mo i Rana er ca. 15. km.
 
For nærmere beskrivelse av beliggenhet og adkomst, se kart på finn.no.

 

Nærområdet

Skonseng er et populært boligområde, spesielt for barnefamilier. Stedet har blant annet nærbutikk, barnehage og skole.
 
Med sitt inkluderende idretts- og bygdelag er det flere fritidsaktiviteter for store og små året rundt. De har idrettsanlegg, og er en anerkjent aktør innen ski-/skiskyting. Vinterstid passerer en av skiløypene like ved siden av Lappheia. De har et aktivt bygdelag, og flotte rekreasjonsområder.
 
Skonseng har eget samfunnshus som har vært benyttet til diverse arrangementer, og kun få kilometer unna er Pruglhei Gård som den senere tiden har arrangert mye spennende som eksempelvis café, diverse festlige arrangementer og pub.

 

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Borettslag, oppført i 2017

 

Bygninger og byggemåte

Bygningene blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter.
Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt.
 
Tomannsboligene oppføres på støpt plate på mark. Etasjeskillere av tre og lydisolerende materialer. Yttervegger av tre, kledd med Møre Royal. Hvite, fabrikkmalte vindu, ytterdør og balkongdør. Balkonger/veranda av tre med trykkimpregnerte bjelker og terrassebord. Tak med betongtakstein eller asfalttakbelegg.
 
Fullstendig leveransebeskrivelse ligger vedlagt i salgsoppgaven.

 

Eiendommens historie

Velkommen til Lappheia på Skonseng – her kan Nordbohus endelig presentere et helt nytt boligfelt!
 
Lappheia er et todelt prosjekt med 10 eneboligtomter som selges av Nordbohus Bernhard Olsen, og Lappheia Borettslag som består av 5 vertikaldelte tomannsboliger som selges via Rede Eiendomsmegling. Vi snakket totalt sett om et stort, nytt og flott boligområde.
 
Ved å tilby ulike størrelser og planløsninger på leilighetene vil Lappheia borettslag passe de fleste, og her kan flere generasjoner og familier i ulik alder og størrelsesorden passe inn, og bo godt sammen. Eksempelvis har den ene typen tomannsbolig leiligheter over to etasjer med 4 soverom, og passer godt for storfamilien. Den andre typen har en stor og en liten leilighet, med henholdsvis 3 og 2 soverom, og alt areal på ett plan.

 

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2 til 4

 

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 65,20 kvm – 132,60 kvm, Bruksareal: 69 kvm – 155 kvm
 
Tomt T1, BFS3 og BFS4 består av tomannsboliger som inneholder en stor og en liten leilighet, og har alt areal på ett plan.
Stor leilighet: BRA 94.9 m2 og P-ROM 91.1 m2 – inneholder entré/hall, bad/vaskerom, bod/teknisk rom, 3 soverom, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til hage.
Liten leilighet: BRA 69 m2 og P-ROM 65.2 m2 – inneholder entré/hall, bad/vaskerom, bod/teknisk rom, 2 soverom, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til hage.
 
Tomt T2 og T3 består av tomannsboliger med to like, speilvendte leiligheter. Leilighetene er over to etasjer, BRA 155 m2 og P-ROM 132.6 m2. I 1. etasje er det entré/hall med trapperom, bad, bod/vaskerom og 4 soverom. Fra det ene soverommet er det utgang til hagen, og ved siden av inngangsdøren nås egen utvendig sportsbod. I 2. etasje er det stor stue og kjøkken i åpen løsning, samt eget toalettrom. Fra stuen er det utgang til balkong.
 
Tegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

 

Møblering / utstyr

– Sentralstøvsuger
– Frostsikker utekran
– 120-200 liter varmtvannsbereder
– Balansert ventilasjon

 

Standard

Leilighetene har ulik planløsning og utforming. De skiller seg noe i enkelte innrednings- og materialvalg. Nedenfor følger en generell beskrivelse, fullstendig romskjema og innredningsbeskrivelse for de enkelte leilighetene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Materialer/innredninger:
Gulv med 3-stavs eikeparkett i de fleste rom. Varmekabler og fliser i hall og bad/vaskerom. Hovedsakelig tapetserte eller malte veggplater, baderomsplater på bad/vaskerom, og profilerte veggplater på bod. Himlingsplater.
Kjøkkeninnredning fra Møbelkjøkken (hvit Øyen) med slette fronter- kombinasjon av skuffer og skap. Laminat benkeplate, og kitchenboard mellom benkeskap. Integrerte hvitevarer.
I T2 og T3 er  det baderomsinnredning fra Møbelkjøkken (grå Øyen) med slette fronter og heldekkende servant. Speil med lys og stikk. Vegghengt wc og dusjkabinett. I T1, BFS3 og BFS4 er det baderomsinnredning fra Møbelkjøkken (hvit Øyen) med slette fronter og heldekkende servant. Speilskap. Vegghengt wc og dusjkabinett.
 
Elektrisk anlegg:
Kjøkken med hvite LED-downlights. I gang og stue monteres 2 meter med spottskinne. Bad, vaskerom og soverom med takplafond. På bod blir det LED takplafond med integrert bevegelsesstyring. Leilighetene leveres i lavtbyggende hvit utførelse, og antall uttak er tilpasset krav i henhold til NEK400-8-823. Ytterligere beskrivelse av elektroinstallasjon ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Garderober:
Det leveres garderobeskap og skyvedørsgarderobe (i enkelte rom) med normal, god standard.
 
Innvendig trapp:
Leiligheter som har innvendig trapp (T2 og T3) har Stryntrappa med lukkede trinn i Eik lasur, hvite malte vanger og håndrekke, og glass returrekkverk.
 
Innerdører:
Hvite innerdører fra BYGG 1, modell Quattro.
 
Lister:
Foringer og listverk leveres fabrikkmalt i hvit, slett utførelse. Synlige spikerhull.
 
Tilvalg:
En stor fordel ved å kjøpe prosjektert leilighet er at du har mulighet til å bestille endringer og tilvalg. Det gjør at du kan «skreddersy» enkelte løsninger og tilpasse leiligheten til din egen smak. Endringer/tilvalg kan ha kostnadsmessig konsekvens.

 

Oppvarming

Peisovn (Nordpeis Lisboa) i stue. Elektriske varmekabler i entré/hall og bad/vaskerom. Panelovn på stue og soverom.

 

Parkering

Parkering i garasje.
 
Garasje har samme kledning som tomannsboligen, pulttak, strømuttak og leddport med automatisk portåpner.
 
Leilighetene på tomt T2 og T3 får hver sin enkeltgarasje, BRA 19.5 m2.
 
Leilighetene på tomt T1 får hver sin plass i dobbeltgarasje, BRA 17.5, samt sportsbod på 5 m2.
 
Leilighetene på tomt BFS3 og BFS4 får hver sin enkeltgarasje, BRA 17.5 m2, samt sportsbod på 5.2 m2.
 
Se garasjens plassering i situasjonsplan som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

 

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 25 510 kvm, Eierform: Eiet tomt
 
Tomten er en parsell av gnr. 50 bnr. 4. Eneboligtomtene vil bli utskilt fra denne eiendommen, og ca. areal for borettslaget blir 4 883 m2. Endelig areal kan avvike.

 

Fellesareal og hage

Tomten er eiet, og felles for andelseierne i borettslaget. Den blir pent opparbeidet med gressplen og diverse beplantning, interne veier og innkjørsler asfalteres. I tillegg vil det bli etablert en koselig lekeplass i boligområdet.
 

 

Offentlige forhold

Vei, vann og avløp

Privat avløp og vannverk. Adkomst via offentlig vei, privat vei innad i boligområdet.

 

Reguleringsplan

Reguleringsplan 5014, ikrafttredelse 01.09.2015, detaljregulering for Lappheia.
Kommuneplan KA2016, ikrafttredelse 28.06.2016.
 
Reguleringsbestemmelser kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

 

Borettslag

Diverse opplysninger

Borettslag: Lappheia Borettslag Andelsnr.: Forkjøpsrett: Nei
 
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

 

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Forslag til vedtekter og driftsbudsjett for Lappheia borettslag kan fås hos megler.
 
I enkelte borettslag må det påregnes dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

 

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett ved førstegangskjøp. Ved videresalg vil vanlige regler for forkjøpsrett gjelde.

 

Økonomiske forhold

Prisantydning

1 201 000,- – 1 761 000,- / Felleskostnader: 6 181,- til 8 702 Fellesutgifter dekker blant annet kommunale avgifter, renovasjon, vannavgift, grunnpakke kabel-tv/internett, felles forsikring bygningsmasse, drift og vedlikehold av borettslaget, foretningsførerhonorar og brøyting.
 
Prisantydning fra kr 1 201 000,- til kr 1 761 000,- (innskudd)
Fellesgjeld fra kr 1 794 000,- til kr 2 634 000,- (fellesgjeld)
Totalpris fra kr 2 995 000,- til kr 4 395 000,- (innskudd + fellesgjeld)
I tillegg må kjøper betale omkostninger kr 25 000,-
 
Det er prisantydning på leilighetene med mulighet for eventuell budrunde, og totalsum kan derfor bli forandret. Andel fellesgjeld er for øvrig fast.
 
Felleskostnader fra dag en kr 6 181,- til kr 8 702,-. Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene vil øke når avdragene begynner å løpe 10 år etter ferdigstillelse, se bygge- og finansieringsplan eller konferer med megler.
 
Felleskostnadene inkluderer: Felles forsikring på eiendommene (innboforsikring må den enkelte sørge for selv), kommunale avgifter, renovasjon, festeavgift, forretningsførsel, brøyting, utvendig stell, renter fellesgjeld, avsetting til vedlikehold og renteomkostninger på fellesgjeld.
 
Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester enn dette i fellesutgiftene, vil dette kunne påvirke fellesutgiftenes størrelse.

 

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje – Energikarakter C
 
Boligene er prosjektert for minimum energimerke oransje C. Energimerking vil bli utført av Nordbohus når boligene er ferdigstilt og tetthetsmåling er foretatt.

 

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Det er pliktig medlemskap hos MOBO Helgeland. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800 pr. kjøper.

 

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger og eventuelle endringer/tilvalg må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

 

Annet

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Eiendommen selges ihht. bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingsloven og garantier blir ikke stilt.
 
Forsinkelser:
Nevnte tidsplan er å anse som en omtrentlig plan for fremdrift. Dersom estimert byggetid overskrides og selger ikke sender korrigert plan for overtagelse senest 6 mnd før estimert overtagelse, regnes byggestart-tidspunkt med tillegg av angitt byggetid som frist for overtagelse. Forsinkelse er å regne fra dette tidspunkt. Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
 
Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtagelsen.
2. Dersom  kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga noe kjøperen er ansvarlig for.
3.  Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør
kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l)
 
Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl §§10 og 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
 1. Dagmulkt
 2. Heve avtalen
 3. Kreve erstatning
 4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
 
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av bufl. §§18, 19, 20 og 22.
Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygnings-forsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik
forsinkelse.
 
Garantier:
Utbygger stiller garanti ihht. Bufl § 12 og 47.§ 12 og 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti ihht. bustadoppføringslova.
 
Avbestilling:
Kjøpers adgang til å
avbestille, følger av Bufl. §§52-54. Dersom kjøper avbestiller før det er gitt igangsettingstillatelse, eller før selgers forbehold er innfridd/frafalt, betaler kjøper et avbestillingsgebyr, jfr. Bufl. §54. Avbestillingsgebyret fastsetter til 5% av total kontraktssum inkl. mva. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. § 52 og 53.

 

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger. Det kan forekomme mindre endringer av areal som følge av detaljprosjekteringen. Dette gir ikke grunnlag for kompensasjon til kjøper.

 

Andre opplysninger

Borettslaget:
Lappheia borettslag, org.nr:  under stiftelse, består 10 andelsleiligheter med MOBO Helgeland som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.
 
Servitutter/rettigheter/heftelser:
Eiendommen overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser.
– Tinglyst 1952/555-1/72 – Skjønn, ekspropriasjon vedrørende NSB (Kartverket opplyser at den ikke finnes i deres arkiv).
– Tinglyst 1959/562-1/72 – Jordskifte.
– Tinglyst 1959/3210-1/72 – Skjønn, ekspropriasjon vedrørende NSB (Kartverket opplyser at den ikke finnes i deres arkiv).
– Tinglyst 1967/3752-2/72 – Bestemmelse om vannrett.
– Tinglyst 1994/1681-1/72 – Skjønn. Diverse påtegning 1995/6775-1/72, 1998/3930-30/72, 2005/2726-33/72 (Kartverket opplyser at den ikke finnes i deres arkiv).
– Tinglyst 2015/1088356-1/200 – Bestemmelse om kloakkledning.
 
Samtlige servitutter ovenfor er bestilt hos Kartverket, men Kartverket opplyser at enkelte ikke finnes i deres arkiv (se ovenfor). Øvrige servitutter kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.
 
Selger står fritt til å tinglyse nødvendige bestemmelser (rettigheter og forpliktelser) vedrørende borettslaget, naboforhold, eller forhold pålagt av myndighetene.
 
Det blir etablert og tinglyst egen avtale i forbindelse med nyetablert privat vannverk.

 

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler.
 
Benytt «Gi bud»-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
 
Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver.
 
Bud med kortere frist enn 30 minutt blir automatisk satt med 30 minutters frist fra budet er mottatt av megler. Første bud skal minimum ha frist på 1 time.
 
Megler anmoder om at nye bud oversendes i god tid før utløp av akseptfrist på eventuelle gjeldende bud.
 
Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet.
 
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal eter at budrunden er avsluttet. Forøvrig vises det til Forbrukerinformasjon om budgivning, som er inntatt i salgsoppgaven.

 

Overtagelse

Borettslaget fordeles over to byggetrinn. Byggetrinn 1 som nå er tilgjengelig for salg omfatter T1, T2, T3 og BFS4 (T5).
 
Byggetrinn 2, BFS3 (T4), avventes på grunn av nødvendige dispensasjoner, og endelig boligtype er derfor ikke klart.
 
Selger krever 50 % forhåndssalg pr. tomannsbolig – dvs. når én leilighet er solgt vil bygging av den aktuelle tomannsboligen starte.
 
Forventet byggetid er ca. 8-10 måneder.

 

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.