Beliggenhet

Adresse

Lydias Terrasse – Strandgata 26 8650 Mosjøen

 

Beskrivelse

Finn din drømmebolig på Boligvelgeren:

 

 
På historisk grunn med en fantastisk beliggenhet midt i Mosjøen sentrum, lanseres nå særdeles attraktive leiligheter. På taket av byen bor man tilbaketrukket, men likevel så sentralt som mulig. Med både restaurant, klesbutikk og frisør i første del av bygget, trenger du nesten ikke å gå ut døren en gang. Her er det bare å ta heisen ned i 1. etasje, klippe håret og handle det som er nødvendig. Dersom du ikke skulle finne det du trenger i 1. etasje, har du i tillegg alle byens fasiliteter rett utenfor inngangsdøren din. Bilen parkerer du i oppvarmet garasjeanlegg i kjelleretasjen med direkte adkomst via heis.
Kan det egentlig bli noe enklere? Joda, i Lydias Terrasse kan det faktisk bli det. Slik som Lydia Olsrud, tenker også vi på detaljene.
 

 

I Lydias Terrasse drømmer vi om at du skal leve litt bedre. Bekymringsløst og lykkelig. Derfor har vi lagt vekt på detaljene, kvalitetene og mulighetene i Lydias Terrasse. En helt fantastisk beliggenhet, midt i Mosjøen sentrum med forretninger og gågate i umiddelbar nærhet. Fasiliteter som heis med direkte adkomst til underjordisk garasjeanlegg, romslige takterrasser for leilighetene i 4. og 6. etasje og balkonger i 3. og 5. etasje. Store moderne vindusflater, utsikt over hele byen og god standard for å nevne noe. I tillegg har du Premium Mosjøen med alle fasilitetene du måtte ønske. Vi kan ikke bestemme at du skal være bekymringsløs og lykkelig, men vi legger heller forholdene til rette. Også kan vi drømme da..
 

 

Velkommen til Lydias Terrasse

 

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppføres i 2019

 

Eiendommens historie

Navnet Lydia Terrasse er inspirert av byorgorginalen Lydia Olsrud,  som i flere tiår drev forretning og kiosk i kvartalet. Lydiakiosken, som  den  var kjent som, hadde beliggenhet mot Strandgata. Over 40 år etter at kiosken til Lydia brant ned, vil det på ny bli fylt opp med forretningsvirksomhet og aktivitet i kvartalet i Lydias Terrasse.  Lydias Terrasse lar seg inspirere av den hardtarbeidende forretningskvinnen og vil fremstå som et nyskapende, originalt og unikt boligprosjekt, midt i Mosjøen sentrum.
 

 

I Lydias Terrasse drømmer vi om at du skal leve litt bedre, bekymringsløst og lykkelig.  Derfor har vi lagt vekt på detaljene, kvalitetene og mulighetene i Lydias Terrasse.

 

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 1 til 3, Bad: 1

 

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 54 kvm – 114 kvm, Bruksareal: 55 kvm – 123 kvm
 
Arealangivelsene er hentet fra tegninger. Det kan forekomme mindre endringer av areal som følge av detaljprosjekteringen. Dette gir ikke grunnlag for kompensasjon til kjøper.

 

Møblering / utstyr

Se beskrivelse i salgsoppgave.

 

Standard

Vi presenterer Premium Mosjøen
 
Gjennom  vårt  unike Premium  Mosjøen  konsept, vil alle beboere og leietakere ha tilgang til lydias Terrasses fellesarealer.  I 3. etasje vil man komme inn i en stor lounge med flere avslappende sittegrupper, bord og stoler. Her kan man arrangere selskaper, møter og andre arrangementer. Lokalene har tilgang til et kjøkken og inneholder også en barløsning som vil bli meget populær blant de inviterte gjestene. Dersom noen av dine gjester trenger overnatting, kan du  benytte deg av Lydias Terrasses egne gjesterom. Her er tanken at gjestene dine kan bo like godt som på hotell, på eget rom med stor seng og et pent bad.
 

 

I tillegg vil det være tilgang til forskjellige møterom av ulike størrelser. Loungen skal være et område hvor man kan koble av i ulike soner. Som en forlengelse av arealene inne, vil det være en stor vegg av vindusflater med utgang til et lite atrium i et romslig uteareal med sitteplasser. For de aktive eller de som ønsker å bli det,  vil man kunne benytte seg av et treningsrom med ulike treningsapparater. Her er det også egne herre- og  damegarderober, med flotte dusj- og toalettfasiliteter.
 

 

Vi har valgt å kalle dette konseptet for Premium Mosjøen. For deg som ønsker litt mer av det gode, og som vil ha det beste Mosjøen har å by på. Her kan du leve livet, litt bedre.
 
 
 
Leveransebeskrivelse:
 
Overflater
Veggflater i beboelsesrom leveres sparklet og malt. Himlingen i boligen leveres sparklet og malt. Gulv i beboelsesrom leveres standard med eikeparkett. Det leveres gulvlist i eik i alle rom som leveres med parkett. Gulv og vegger på bad leveres med fliser som beskrevet i romskjema. Hvitmalt listverk vil kunne ha synlige spikerhull.
 
 
Yttervegger
Leveres som tradisjonelt stenderverk, med gips på innsiden og luftet tre- / platekledning på utsiden. Kjellervegger leveres som betongvegger med utvendig isolasjon og drensplate.
 

 

Innervegger
Innervegger bygges opp av tre- eller stålstender, isolert og kledd med gips. Vegger forsterkes lokalt for eksempelvis kjøkken- og baderoms innredning.
 

 

Vinduer og ytterdører
Det leveres 3-lags tre-vinduer med aluminiums utside og gode energiegenskaper. Vindussmyg kles med hvite, fabrikkbehandlede mdf-foringer. Dører til terrasser leveres i samme utførelse som vinduer. Ytterdører leveres med farge angitt fra arkitekt. Dørvrider leveres i stål.
 

 

Innvendige dører
Dører innvendig leveres glatte, hvite. Dørvridere, låseskilt og skyvedørsbeslag leveres i stål. Anslag for skyvedører og listverk leveres i hvitt, ferdigbehandlet treverk.
 

 

Gulv og etasjeskiller
Etasjeskillet fra næringsdel til boligdel, og mellom 5. og 6. etasje, består av hulldekker med et oppforet bjelkelag, (type Granab eller tilsvarende). Etasjeskille mellom 4. og 5. etasje er bygget opp med hulldekkeelementer og påstøp. Gulvet i leilighetene vil være kledd med eikeparkett, foruten badet som er flislagt.
 

 

Balkonger / terrasse
Balkonger og terrasser vil være kledd med tremmegulv i impregnert trevirke. Rekkverk utføres som stål rekkverk, med innslag av tette partier. Balkongskiller leveres som tette felt. Terrasse på tak (takhage) avgrenses av rekkverk.
 

 

Tak og himlinger
Takkonstruksjonen vil bestå av tre- eller stålplater med isolasjon og membrantekking. Taknedløp og avrenning fra balkonger føres i innvendige sjakter. Alle himlinger i leilighetene utføres med overflate i malt betong eller gips. Utvendige himlinger kles med tre- / platekledning, lik fasaden for øvrig.
 

 

Innredning
Levering av innredning for kjøkken og baderom leveres av Nygård. Det leveres kjøkkeninnredning iht. leverandørtegninger for kjøkken. Høytrykkslaminat og hvitevarer av god kvalitet. Det leveres baderoms innredning iht. leverandørtegninger for bad. Underskap med vask og speil med lyslist. Det leveres ikke garderobeskap, men det er foreslått med stiplet linje på salgstegning hvor garderobe kan plasseres.
 

 

Baderom
Det leveres vegghengte toaletter i hvitt porselen og en servant per bad, påmontert ettgreps blandebatteri i krom utførelse. Det leveres fliser av normal, god kvalitet på baderom i format som angitt på romskjema. Dusjvegger leveres i herdet glass.
 

 

Sanitærinstallasjoner, generelt
Vannrør legges som «rør-i-rørsystem». Av branntekniske årsaker vil byggene ha sprinkleranlegg (der påkrevd) i himling og vegg i leiligheter, balkonger og fellesganger. Boligene er tilkoblet lokalt fjernvaremnett. Oppvarming er ikke inkludert i fellesavgifter. Oppvarming er stipulert til kr 91,- pr. kvm pr. år iflg. Fortum Fjernvarme. Det vil være måler for tappevann og radiatorvarme i hver leilighet. For tappevann vil det være leveranse av varmtvann fra sentral i kjeller.
 

 

Sanitærinstallasjoner, boenheter
Generell leveranse:
 
• Stoppekran og innfelt koblingsskap for rør-irørsystem
• Sluk på gulv i våtrom
• Varmtvann, sentralt anlegg
• Vegghengt klosett på bad
• Innfelt vask på bad med ettgreps batteri
• Termostat dusjbatteri med garnityr til dusjnisjer
• Ettgreps kjøkkenbatteri
• Opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk
 

 

Sprinkleranlegg
Leilighetene har boligsprinkling. Dette medfører at det er sprinklerhoder (der påkrevd) på vegg/i tak i leilighetene, på balkongene og i fellesarealene. Innkassing i forbindelse med sprinkleranlegget må påregnes.
 

 

Ventilasjon
Alle boenheter leveres med balansert ventilasjon med varmeveksler. Tilluft skjer gjennom yttervegg og avkast skjer over tak. Ventilasjonsaggregat plasseres i leiligheten, i bod eller kjøkken, avhengig av leilighetstype. Plassering av ventilasjonsaggregat, tilluft og avkast kan bli endret som følge av detaljprosjekteringen. Innkassing/nedforing i forbindelse med ventilasjonsføringer må påregnes.
 

 

Elektroinstallasjoner, generelt
Anlegget leveres som vanlig, skjult anlegg med innfelt materiell der det bygningsteknisk er mulig. På betongkonstruksjoner vil det ikke være mulig å montere skjult anlegg. Det fremføres fibernett for levering av TV-tjenester og internettilgang. Det leveres «fiber hussentral» med innebygd trådløs ruter, samt et stk. uttak for kabel-TV og data i stue. Det leveres port-telefon med funksjon for åpning av dør til hver enkelt leilighet.
 

 

Elektroinstallasjoner, fordelingsanlegg
Hovedfordeling med målere plasseres i fordelingsskap i kjeller. Plasseringen kan bli endret som følge av detaljprosjekteringen. Det leveres 1 stk. fordelingstavle med jordfeilbryter og automatsikringer innfelt i vegg. Denne plasseres fortrinnsvis i gang/ bod i den enkelte leilighet, avhengig av leilighetstype. Plasseringen kan bli endret som følge av detaljprosjekteringen. Det leveres ikke trekkerør for telefon, dette må løses via tv/internett leverandør. Belysning er ikke medtatt i leveransen, for utenom:
• På kjøkken leveres belysning under overskap i kjøkkeninnredningen
• På badene leveres lyslist over speil. I tillegg inngår innfelte downlights i tak
• I gang leveres det downlights i tak
 

 

Elektroinstallasjoner, varmeutstyr
• Elektriske varmeovner på soverom.
• Vannbåren varme via gulvvarme (ikke i boder, baderom og soverom).
• Elektriske varmekabler på baderom.
• Kjeller er dimensjonert for å være frostfri. Andre installasjoner
• Det leveres røykvarsler og slukningsutstyr i tråd med myndighetenes krav.
• Det medfølger 3 nøkkelsett til ytterdør og boder.
• Felles avfallsløsning for boliger iht krav fra lokale myndigheter og med plassering som anvist på tegning.
 

 

Endringer / tilvalg
Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin leilighet gjennom prosjektets fastsatte rutiner for tilvalg. Det vil bli utarbeidet en egen oversikt over tilvalg som viser hva man kan velge – med tilhørende kostnad og frist. Utbygger beregner et administrasjonsgebyr på 10% på alle tilvalgs- og endringspriser fra entreprenør. Det aksepteres ikke andre leverandører/ entreprenører til boligen i byggetiden, enn de som er valgt for prosjektet. Egeninnsats er ikke mulig i prosjektet. Prosjektet tilbyr mulighet for følgende kundetilvalg:
• Parkett
• Malingsfarge på innvendige vegger (kun hele rom, ikke kontrastvegger)
• Malte/sparklet listverk
• Fronter, benkeplater, beslag og hvitevarer på kjøkken
• Garderobe leveranse (hos kjøkkenleverandør)
• Valg av oppgraderingspakke for elektro
• Tilleggs bestilling av ekstra elektriske punkt
• Valg av blandebatteri på kjøkken
• Flis over kjøkkenbenk
• Downlights i tak, gjelder kun i 6. etasje
Rett til tilvalg/endringer er begrenset til en verdi av 15 % av total kjøpesum for boligen, jfr. Bustadoppføringslova § 9. Mulighet til å bestille tilvalg vil være tidsbegrenset og kjøpere vil bli underrettet om dette.

 

Oppvarming

Fjernvarme og elektrisk.

 

Parkering

1 parkeringsplass pr leilighet i parkeringskjeller.

 

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 389 kvm, Eierform: Fellestomt

 

Fellesareal og hage

Det er felles parkeringskjeller for bolig og næringssseksjonen. Det medfølger en parkeringsplass til hver leilighet. Det henvises til utomhustegninger. I tillegg til parkeringsplasser for biler inneholder kjelleretasjen parkeringsplasser for sykler og nødvendige driftstekniske rom. Adkomst til kjelleren enten via trapp eller heis. Parkeringsplassene er fellesareal. Hver leilighet disponerer en sportsbod i kjelleren i Fokusgården. Boden vil være bygd opp av nettingvegger og er låsbar med hengelås. Hovedtrapper leveres med flislagte betongtrinn, sekundærtrapper som ståltrapper. Alle trapper leveres med håndløpere i stål. Trapperom leveres med malte overflater. Det leveres en sentralt plassert heis ved hovedtrapp. Heiskupe er ferdig overflatebehandlet fra leverandør. Det leveres helomsluttende karmer.Svalganger leveres med gulv i pusset betong, mens vegger og himling leveres med tre-/
platekledning, som fasadene for øvrig. Innvendige fellesganger leveres med slitesterkt gulvbelegg og malt gips på vegger og himling.
 

 

Tomten, da primært takhagen, skal være ferdig opparbeidet tremme-gulv dekker som vist på utomhustegninger. Det må påregnes endringer på planen som følge av at dette ikke er detaljprosjektert. Det gjøres oppmerksom på at deler av utomhusarealene kan ha en senere ferdigstillelse på grunn av tidspunkt for salg og avtale om overtagelse. Dette vil eventuelt ikke være å oppfatte som en mangel ved overtakelse.

 

Offentlige forhold

Eier

Midtbyen Eiendom AS v. Espen Haaland

 

Vei, vann og avløp

Offentlig

 

Borettslag

Diverse opplysninger

Borettslag: Lydias Terrasse Borettslag Mosjøen Andelsnr.: 1-25 Andelsbeløp: 5000 Andel fellesgjeld: 1475000 til 3750000
Andelsnr.: 1 t.o.m. 25 i Lydias Terrasse Borettslag Mosjøen, på gnr 103 bnr. 613 i Vefsn. Lydias Terrasse Borettslag Mosjøen org.nr: (S.U.S.), består av totalt 25 andeler med Mosjøen Boligbyggelag som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget, og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.Kjøper må være/bli medlem hos Mosjøen BBL. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 300, og hver enkelt andelseier må tegne medlemskap. Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven. Det kan være begrensninger for juridiske personer å være andelseier. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte megler for nærmere undersøkelser. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

 

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Forslag til vedtekter kan mottas etter henvendelse til meglerkontor. Kjøper er forpliktet til å følge borettslagets vedtekter og husordensregler. I enkelte borettslag må det påregnes dugnad, samt at det er konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

 

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett ved første gangs kjøp. Videresalg etter dette har regler om forkjøpsrett -se vedtekter.

 

Økonomiske forhold

Prisantydning

Prisantydning

1 475 000,- – 3 750 000,- (Fast pris) / Felleskostnader: 5 115,- til 10 603 pr. mnd
 

 

Pris/innskudd og fellesgjeld
Pris/innskudd: Fra kr 1 475 000 til kr 3 750 000.
Fellesgjeld: Fra kr 1 475 000 til kr 3 750 000.
 
Beregnet totalkostnad – priseksempel rimeligste leilighet.
Kr 1 475 000 (NB: prisen er fast)
Kr 1 475 000 (Andel av fellesgjeld)
Kr 2 950 000 (Totalpris ekskl. omkostninger)

 

Omkostninger/andel kr 25 000
 

 

Kr 2 975 000 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon.
 
 

 

Fast pris – «først til mølla «
Ingen budrunde! Det er fast pris på leilighetene, og «først til mølla» prinsippet som gjelder. Forkjøpsrett gjelder ikke ved førstegangs kjøp. Avtale om kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt, og dette gjøres skriftlig hos megler. Mottatt midltertidig kjøpekontrakt skal godkjennes av selger.
 
 

 

Felleskostnader inkluderer
Fra kr 5 115 til kr 10 603. Felleskostnader inkluderer blant annet kommunale avgifter, felles forsikring, renovasjon, forretningsførerhonorar, heis, brøyting, grunnpakke kabeltv/internett, avsetting til vedlikehold og rentekostnader fellesgjeld. Foreslått driftsbudsjett med alle poster ligger vedlagt i salgsoppgaven. Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester enn dette i fellesutgiftene, vil dette kunne påvirke fellesutgiftenes størrelse.Strøm/ oppvarming omfattes ikke av
fellesutgiftene.
 

 

Avdrag, rentekostnader og felleskostnader etter avdragsfri periode
Fellesgjeld med 10 års avdragsfrihet. I finansieringsplan er snitt fellesutgifter beregnet for de første 10 år, og for år 11-40; dvs. når avdragene påløper.
 

 

Borettslagets fellesgjeld
Se finansieringsplan for spesifisert fellesgjeld på de ulike andelene. I tillegg til innskuddet, overtar kjøper andel av fellesgjeld som er knyttet til den andelen som er kjøpt. Vi gjør oppmerksom på at fellesutgiftene vil øke når avdragene begynner å løpe om 10 år. Fellesutgiftene kan også endres ved en renteendring og eventuelle endringer i lånevilkårene. Det gis mulighet for at borettslaget kan tilknyttes ordningen med individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN- ordning). Første mulighet for innbetaling av fellesgjeld
vil være i forbindelse med overtagelse av andelen, men dette må avklares med selger i god tid før overtagelsen. Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at ordningen kun kan benyttes dersom fellesgjelden har flytende rente, og at innbetalingen ikke kan reverseres. I bygge- og finansieringsplanen er fordelingen med 50% innskudd og 50% fellesgjeld, som er den minste innbetaling. Fellesgjelden er avdragsfri i 10 år. Borettslaget vil bli søkt innmeldt i borettslagenes sikringsfond.

 

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger og eventuelle tilvalg må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

 

Annet

Solg ihht. bustadsoppføringsloven

Eiendommen selges ihht bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier.

 

Andre opplysninger

Forsinkelser
Nevnte tidsplan er å anse som en omtrentlig plan for fremdrift. Dersom estimert byggetid overskrides og selger ikke sender korrigert plan for overtagelse senest 6 mnd. før estimert overtagelse, regnes byggestart-tidspunkt med tillegg av angitt byggetid som frist for overtagelse. Forsinkelse er å regne fra dette tidspunkt. Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i Bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
 
Forhold som gjelder her er:
1.Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/ overtagelsen.
2. Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kjøpekontrakt, eller at arbeidet blir forsinket p.g.a. noe kjøperen er ansvarlig for.
3. Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/ entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/ entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.) Overtakelsen er å regne som forsinket, dersomovertakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
1. Dagmulkt
2. Heve avtalen
3. Kreve erstatning
4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen Vilkår for de ulike alternativene fremgår av Bufl. §§ 18, 19, 20 og 22. Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.
 

 

Garantier
Utbygger stiller garanti iht. Bufl. §12 og § 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti iht. bustadoppføringslova.
 

 

Avbestilling
Kjøpers adgang til å avbestille, følger av Bufl. §§ 52-54. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. § 52 og 53.
 

 

Selgers forbehold
Tomtestørrelse kan både bli større og mindre enn angitt. Utbygger vil forestå fordeling av parkeringsplasser og boder. Komplett salgsmateriell omfatter tegninger, prospekt og finansieringsplan med tilhørende driftsbudsjett. Selger kan velge å gi en vederlagsfri tilleggsytelse til enkelte kjøpere – uten at dette gir tilsvarende rett til andre kjøpere. Eventuell økning i offentlige skatter og avgifter, herunder økning i mva, tinglysingsgebyrer, dokumentavgift, m.m. belastes kjøper. Endring i lov eller forskrift eller nye offentligrettslige krav eller vedtak med hjemmel i lov eller forskrift som gjelder for selgers ytelse, ansees som kjøperens forhold og kostnad dersom selger ved avtaleinngåelse ikke burde ha regnet med endringene. Herunder innbefattes endringer i offentlige myndigheters praktisering av lov- eller forskriftsverk som berører selgers uventede kostnader (eksempelvis rundskriv fra Finanstilsynet). Dersom de nevnte endringene medfører økte kostnader for selger vil dette medføre en tilsvarende økning i det avtalte vederlaget for kjøper. Selger skal uten ugrunnet opphold varsle kjøper om endringene og
konsekvensene dette innebærer for kjøper.Selger skal kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side. Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter, erklæringer som er nødvendige eller påkrevd av offentlig myndighet. Dette kan gjelde erklæringer om bl.a. adkomstrett, drift og vedlikehold av fellesområder, drift og vedlikehold av ledninger, nett etc. Kjøper plikter å overta boligen straks den er ferdigstilt. Det tas forbehold om godkjent reguleringsplan/ offentlig godkjenning, bygge finansiering og 60 % forhåndssalg. Dersom noen av disse forholdene inntreffer er både selger og kjøper løst fra avtalen uten videre økonomiske forpliktelser. Selger må senest innen 2.5.2019 skriftlig informere dersom ovennevnte forbehold påberopes og kjøpekontrakt kanselleres. Garanti vil bli stilt når ovennevnte forbehold er avklart og bygging igangsatt.

 

Budgivning

Ingen budgiving – fast pris.

 

Overtagelse

Ferdigstillelse/overtagelse
Selger krever 60% forhåndssalg av salgsverdi. Byggearbeider igangsettes når tilstrekkelig forhåndssalg er oppnådd, og offentlig godkjenning av prosjektet er gitt. Estimert byggetid fra igangsettelse er 18-24 mnd.

 

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

 

Oppdragsansvarlig

REDE Eiendomsmegling AS
Postboks 1276
8602 Mo i Rana
Foretaksregistrert orgnr: 979158580