Beliggenhet

Adresse

Selforsveien 46 8613 Mo i Rana

 

Beliggenhet, adkomst

Selfors- midt i mellom, og nært alt! Et knutepunkt til andre deler av Rana, enten man vil spasere seg en tur, ta bilen fra parkeringskjelleren, eller benytte busstoppen på andre siden av veien.
 
Eiendommen ligger fint til i kjernen av, og i hovedgaten som går igjennom Selfors. Eiendommen er kjent, og har tidligere huset Prix og Rana Jakt og Villmark.
 
For nøyaktig beskrivelse av eiendommens beliggenhet se kart på finn.no eller vedlagt i salgsoppgaven.

 

Nærområdet

Selforsveien 46 Borettslag ligger midt i kjernen av Selfors med dagligvarebutikk og busstopp like utenfor døren. Selfors har det meste du trenger- en kjapp spasertur unna nås 2 barnehager, skole, fotballarena. lekeplass, Rana Sykehus, tannlegekontor, blomsterforretning, frisør, m.m.  Selfors kan også by på et flott turterreng opp Selforslia både sommer og vinter, og det tilbys ulike aktiviteter for store og små, blant annet gjennom et godt og inkluderende idrettslag.

 

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 2017

 

Bygninger og byggemåte

Bygget leveres og føres opp i regi av Nordbohus. Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger. Konstruksjonen er oppført på opprinnelig kjellermur, noe ombygging/endring vil bli ved innkjøring og port til parkeringskjeller. Betong og trevirke i etasjeskiller. Lydisolerende etasjeskiller og lydvegger mellom boenhetene. Yttervegger leveres kledd med Royalimpregnert kledning i grå utførelse og platemateriell i henhold til tegninger. Taktekke med asfaltbelegg eller takfolie. Vindu leveres fabrikkmalt i hvit farge. Ytterdør fra Bygg 1 Forus eller tilsvarende.

 

Eiendommens historie

Selfors er et populært og veletablert bo-område som er utbygd med både eneboliger, rekkehus og leiligheter. Området har god kombinasjon av mennesker i alle aldersgrupper, og nettopp derfor tilbyr dette prosjektet leiligheter i ulik størrelse og planløsning, slik at det finnes et alternativ for mennesker i forskjellige livsfaser. Med dette nye bygget vil området bli mer helhetlig og forskjønnet.
 
Å kjøpe nybygd leilighet på Selfors er en sjelden mulighet! Dette er for deg som ønsker å nyte en lettvint hverdag med ny leilighet, parkeringskjeller og heis- du slippe å tenke på snømåking og vedlikehold.
 
Bo nytt og godt i Selforsveien 46 borettslag- et passelig stort borettslag med 14 leiligheter. Prosjektet har 3 leilighetstyper.
 
Samtlige leiligheter har en god og praktisk planløsning. Stue og kjøkken er i åpen løsning og har utgang til vestvendt balkong, og det er gode lysforhold med store vindusflater. Leilighetene fremstår moderne og tidløse i sine materialvalg, og har en god standard på leveransen med blant annet down-lights og skyvedørsgarderobe i utvalgte rom. Kjøkkenet er romslig og funksjonelt med en fin innredning.

 

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2 til 3

 

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 60,50 kvm – 92,30 kvm, Bruksareal: 62,90 kvm – 92,30 kvm
 
Primærrom: 60.5 m2 til 92.3 m2.
Bruksareal: 62.9 m2 til 92.3 m2.
 
Bygget inneholder totalt 14 leiligheter fordelt over 2 etasjer med 7 leiligheter i hver etasje.
 
LEDIGE LEILIGHETER i prosjektet befinner seg både i 1. og 2. etasje, og har et bruksareal på 62.9 og primærrom på 60.5. Innhold: Entré med gangareal, 2 soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til balkong på 11.7 m2. Arealeffektive leiligheter med det du trenger. Fra hovedsoverom er det skyvedør inn til bod.
 
UTSOLGT! Hjørneleilighet i 1. og 2. etasje mot Tverråneset har et bruksareal og primærrom på 92.3 m2, og inneholder: Entré, 3 soverom, bad, wc, vaskerom/bod, stue og kjøkken i åpen løsning og utgang til balkong på 20.5 m2. Leilighetene ligger spesielt fint til med tanke på nytelse av solgang og utsikt.
 
UTSOLGT! Hjørneleilighet i 1. og 2. etasje mot Coop Extra har et bruksareal på 95.9 m2 og primærrom på 91.5 m2, og inneholder: Entré med bod, 3 soverom, bad, vaskerom/bod med ekstra toalett, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til balkong på 20.4 m2. Med en hjørneleilighet får du ekstra vindu og lys inn- i tilleg er det gode romløsninger. Disse hjørneleilighetene får også montert skyvedørsgarderobe på hovedsoverom.
 
Se tegninger/planskisse for de ulike leilighetene vedlagt i salgsoppgave og finn-annonse.

 

Standard

Entre/gang:
Gulv med 3-stav parkett, flislaminat i inngangssone. Vannbåren gulvvarme. Vegger med «walls to paint». Malt gips i tak. Belysning med spottskinne.
Kjøkken:
Gulv med 3-stav parkett, vannbåren gulvvarme. Vegger med «walls to paint». Malt gips i tak. Belysning med down-lights.
 
Innredning fra Møbelkjøkken (hvit Øyen) med slette fronter- kombinasjon av skuffer og skap. Laminat benkeplate, og kitchenboard mellom benkeskap. Integrerte hvitevarer fra Electrolux.
 
Det er flere kjøkkenvarianter i de ulike leilighetene, for nærmere beskrivelse av tekniske elementer og utforming- se plantegning for den aktuelle leiligheten.
 
Stue:
Gulv med 3-stav parkett, vannbåren gulvvarme. Vegger med «walls to paint». Malt gips i tak. Belysning med down-lights.
 
Bad:
Flislagt gulv, elektriske varmekabler. Fibo Tresbo baderomsplater på vegger. Malt gips i tak. Belysning med down-lights.
 
Baderomsinnredning fra Møbelkjøkken (hvit Øyen) med slette fronter og heldekkende servant. Speilskap. Vegghengt wc. Dusjkabinett 90 x 90.
 
Vaskerom:
Flislagt gulv, elektriske varmekabler. Fibo Tresbo baderomsplater på vegger. Malt gips i tak. Belysning med takplafond. Opplegg for vaskemaskin.
 
Wc:
Flislagt gulv, elektriske varmekabler. Fibo Tresbo baderomsplater på vegger. Malt gips i tak. Belysning med takplafond.
 
Baderomsinnredning fra Møbelkjøkken (hvit Øyen) med slette fronter og heldekkende servant. Vegghengt wc.
 
Soverom:
Gulv med 3-stav parkett. Vegger med «walls to paint». Malt gips i tak. Belysning med takplafond. Panelovn.
 
Materialvalg:
Det er lagt opp som standard at kjøper kan velge mellom 2 typer gulv, veggfarge, benkeplate, kitchenboard, Fibo Tresbo, m.m. Se valgmuligheter samt muligheter for tilvalg/oppgraderinger i tilvalgsbrosjyre.
 
Garderober:
Det leveres garderobeskap og skyvedørsgarderobe (i enkelte rom) med normal, god standard.
 
Innerdører:
Lette formpressede innerdører leveres i hvit og slett utførelse.
 
Lister:
Foringer og listverk leveres fabrikkmalt i hvit, slett utførelse. Synlige spikerhull.
 
Tilvalg:
En stor fordel ved å kjøpe prosjektert leilighet er at du har mulighet til å bestille endringer og tilvalg. Det gjør at du kan «skreddersy» enkelte løsninger og tilpasse leiligheten til din egen smak. Det er utarbeidet tilvalgsbrosjyre som kan mottas etter henvendelse til meglerkontor. Byggingen er godt i gang, og naturligvis vil dette fortløpende gi berensninger i tilvalg/endringer som kan gjøres.

 

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme via fjernvarme i entré/gang, stue og kjøkken. Elektriske varmekabler på bad, vaskerom og wc. Panelovn på soverom.
 
For øvrig balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner.

 

Parkering

1 parkeringsplass og bod til hver leilighet i felles parkeringskjeller.

 

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 079 kvm, Eierform: Festet fellestomt

 

Fellesareal og hage

Felles tomt i kombinasjon av eiet og festet, totalt ca. 2 079 m2. Tomten består av totalt 4 tomter. Samtlige tomter vil bli overført, og eid, i fellesskap av borettslaget.
 
Vedrørende utomhusplan blir adkomstvei for bil og gjesteparkering asfaltert. Interne gangveier gruses, og plen såes inn. Det oppføres støyskjerm mot Selforsveien, samt en liten lekeplass i hagen. Detaljer og utforming av utomhusplan avklares sammen med arkitekt gjennom detaljprosjekteringen. Utomhusplan kan avvike fra tegninger og illustrasjoner.

 

Offentlige forhold

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

 

Reguleringsplan

Reguleringsplan 4045, plan vedtatt 15.03.2016, sist revidert 02.02.2016 – Reguleringsbestemmelser til detaljregulering for Selforsveien 46. Eiendommen er regulert til boligbebyggelse – blokkbebyggelse. Reguleringsbestemmelser kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

 

 

Borettslag

Diverse opplysninger

Andelsnr.: Tinglysningsgebyr pant: 25000 Andel fellesgjeld: 1725000 til 2650000 Forkjøpsrett: Nei
 
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

 

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Forslag til vedtekter og driftsbudsjett for Selforsveien 46 borettslag kan fås hos megler.
 
I enkelte borettslag må det påregnes dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

 

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett på prosjekterte boliger, her er det først til mølla som gjelder! Ved videresalg vil vanlige regler om forkjøpsrett gjelde.

 

Økonomiske forhold

Prisantydning

1 730 000,- – 2 655 000,- / Felleskostnader: 6 157,- til 8 517 pr. mnd Felleskostnader inkluderer felles forsikring på eiendommene (innboforsikring må den enkelte sørge for selv), kommunale avgifter, renovasjon, festeavgift, forretningsførsel, kabel-tv/internett, avsetting til vedlikehold, brøyting, stipulert oppvarming m.m.
 
Prisantydning fra kr 1 730 000,- til kr 2 655 000,- (innskudd)
Fellesgjeld fra kr 1 725 000,- til kr 2 650 000,- (fellesgjeld)
Totalpris fra kr 3 455 000,- til kr 5 305 000,- (innskudd + fellesgjeld)
I tillegg må kjøper betale omkostninger kr 25 000,-
 
I og med at det er prisantydning på innskudd på enkelte av leilighetene, kan totalt regnestykke endres ved en eventuell budrunde. Fellesgjelden er uansett bestemt og vil ikke bli endret (forutsatt at ikke kjøper utvider/reduserer arealet på leiligheten).
 
Felleskostnader fra dag en kr 6 157,- til kr 8 517,-. Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene vil øke når avdragene begynner å løpe 15 år etter ferdigstillelse, se prisliste i salgsoppgaven eller konferer megler.
 
Felleskostnadene inkluderer: Felles forsikring på eiendommene (innboforsikring må den enkelte sørge for selv), kommunale avgifter, renovasjon, festeavgift, forretningsførsel, kabel-tv/internett, avsetting til vedlikehold, brøyting, stipulert oppvarming m.m.
 
Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester enn dette i fellesutgiftene, vil det kunne påvirke fellesutgiftenes størrelse.
 

 

 

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

 

Annet

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Eiendommen selges ihht. bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen blir ikke overført før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier.

 

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger.

 

Andre opplysninger

Borettslaget:
Selforsveien 46 borettslag, org.nr:  under stiftelse, består av 13 andelsleiligheter med MOBO Helgeland som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.
 
Servitutter/rettigheter/heftelser:
Eiendommen overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser.
På borettslagets eiendom er det tinglyst festekontrakt datert 01.02.1939 med nye vilkår datert 1956 og 2011.
Servitutter i grunn-  skjønn, regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbane datert 21.10.1952.
Grunnbok kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.
 
Selger står imidlertid fritt til å tinglyse nødvendige bestemmelser (rettigheter og forpliktelser) vedrørende borettslaget, naboforhold, eller forhold pålagt av myndighetene.

 

Budgivning

Ledige leiligheter i prosjektet har fastpris, og det er «først til mølla» som gjelder. Det avholdes ingen budrunde. Leilighetskjøp inngås skriftlig ved signering av midlertidig kjøpekontrakt.

 

Overtagelse

Ca. 31.01.2019.

 

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.