Nå har du muligheten!

6 moderne, nybygde og innflyttingsklare rekkehus over 3 plan. Sentral og barnevennlig beliggenhet med få minutters gange til Mo sentrum, og med nærhet til barnehager og skoler. Her får du alle fordelene med å bo i borettslag og alle sentrumsfasiliteter rett rundt hjørnet. Samtidig som boligene ligger sentralt er det også et rolig område med lite gjennomgangstrafikk, og om ikke lenge er også den flotte Nordlandsparken som blir liggende et steinkast fra eiendommen, ferdigstilt.

Boligene er innholdsrike med blant annet 3 soverom, 2 bad, stue med åpen løsning mot kjøkken og store vindusflater. Fra stuen er det utgang til balkong som er adskilt mot nabo med utvendig sportsbod. Gangen i boligens 3. etasje er romslig og utformet på en slik måte at den eksempelvis kan fungere som en ekstra sofakrok eller kontorhjørne.

Dette er en flott mulighet for deg som ønsker å bo nytt og moderne, i kort avstand fra sentrum samtidig som du ikke mister «enebolig-følelsen».

Prosjektet har lokalt eierskap og er oppført av Nordbohus Bernhard Olsen.

Adresse

Skolegata 14 A-F
8624 Mo i Rana

Matrikkel

Borettslagets tomt består av to eiendommen. Gnr. 20, bnr. 1266 og 1272 i Rana Kommune.
Andelsnummer 1-6 i Skolegata 14 Borettslag med org.nr. 924 312 017.

Beliggenhet, adkomst

Skolegata 14 har en sentral og attraktiv beliggenhet en kort spasertur fra sentrum.

Adkomst fra offentlig vei, se kart.

Nærområdet

Området er rolig og har lite gjennomgangstrafikk. Alle servicefasiliteter er rett rundt hjørnet og man har alt Mo sentrum har å by på innenfor få minutters gange. Sentrum har kjøpesentre, restauranter, koselige kafeer og kulturtilbud som passer alle.

Kort vei til barnehager, barneskole og ungdomsskole.

Fine treningsmuligheter og turområder er det heller ikke mangel på! Moheia Fritidspark, Klokkerhagen Elvepark, strandpromenaden, treningssentre, «bydelstrimmen» osv. er rett i nærheten. I tillegg vil boligene få Nordlandsparken som nabo når denne står ferdig.

Type, eierform og byggeår

Rekkehus Borettslag, oppført i 2019.

Bygninger og byggemåte

Bygningene blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter.
Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt.

Boligene er oppført på støpt plate på mark. Etasjeskillere av tre og lydisolerende materialer. Yttervegger med royalimpregnert kledning. Innvendige skillevegger leveres med 50 mm isolasjon og veggplater på begge sider. Vegger mellom boenheter med dobbelt bindingsverk, isolasjon og 2 lag veggplater mot hver leilighet. Fabrikkmalte vindu, ytterdør og balkongdør. Papptekking på tak. Balkong av tre med trykkimpregnerte bjelker og terrassebord.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 2, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Boligene er planløst over tre etasjer og inneholder følgende:

P-rom:

1. etasje:
Gang/entré, bad/vaskerom og hovedsoverom.

2. etasje:
Stue og kjøkken i åpen løsning.

3. etasje:
Gang, 2 soverom og bad.

S-rom:

1. etasje:
Teknisk rom.

Tegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven eller kan mottas ved henvendelse til meglerkontor.

Møblering / utstyr

– Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner
– Brannstige med bøyle fra soverom i 3. etasje

Innvendig standard – materialer og innredninger

1. etasje:

Entré: Velkommen inn! En romslig entré/gang malt i moderne farger med god plass til oppbevaring. Varmekabler og flislagte gulv, striebelagte vegger malt i fargene Deco Blue og Kalkgrå. Himlingsplater. Fra rommet er det trapp opp til 2. etasje.

Teknisk rom/bod: Keramiske fliser på gulv, våtromsplater av høytrykkslaminat på vegg og plater i himling. I rommet er det blant annet varmtvannsbereder og teknisk skap for ventilasjon.

Bad/vaskerom: Keramiske fliser på gulv, våtromsplater av høytrykkslaminat på vegg og plater i himling. Våtromsplatene er fra Fibo av typen Abbey Shale med 60×40 «flis». Baderomsinnredning av type hvit Øyen fra Nygård Trevarefabrikk med heldekkende servant og 2 skuffer. Vegghengt wc og speilskap på vegg. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Hovedsoverom: Romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe, innmat med kurver og stang for oppheng. Parkett på gulv, malt panel på vegg i fargene Sand og Deep Ocean, plater i himling.

2. etasje:

Stue/kjøkken:
I 2. etasje er stue og kjøkken i åpen løsning. De flotte fargene fra 1. etasje tas igjen her – veggene er malt i Kalkgrå og Deco Blue. Parkett på gulv og plater i himling. Fra stuen er det utgang til balkong med tilhørende bod. Store vindusflater i stuen gir godt med lys inn i rommet. Kjøkkeninnredning fra Nygård Trevarefabrikk, typen hvit Øyen med buede stålhåndtak. Laminat benkeplate type Oppdal, 30 mm med rund kant. Hvitevarer fra Electrolux følger med handelen og er som følger; komfyr med platetopp, kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin. Ventilator fra Røroshetta i rustfritt stål.

3. etasje:

Gang med TV-krok/kontor: I boligens 3. etasje er det en romslig gang med mulighet for eksempelvis et sofahjørne eller kontorhjørne. Parkett på gulv, malt strie på vegg i de samme fargene som øvrige etasjer, plater i himling.

Soverom 2: Parkett på gulv, malt panel på vegg og plater i himling. Skyvedørskap med kurver og stang for oppheng.

Bad: Keramiske fliser på gulv, våtromsplater av høytrykkslaminat på vegg og plater i himling. Våtromsplatene er fra Fibo av typen Abbey Shale med 60×40 «flis». Baderomsinnredning fra HAFA med heldekkende servant og skap. Speil på vegg. Vegghengt wc og dusjkabinett.

Soverom 3: Parkett på gulv, malt panel på vegg malt i fargen Sand og plater i himling. Skyvedørskap med kurver og stang for oppheng.

Oppvarming

Det leveres vannbårent varmeanlegg med EL-kjel og viftekonvektor som skal dekke oppvarming stue/kjøkken. Elektriske varmekabler i bad/vaskerom samt i entre. Panelovner på soverom.

Parkering og boder

Med leiligheten medfølger én parkeringsplass i carport samt sportsbod ca. 5 m2.

Leiligheten har i tillegg egen bod på balkong på ca. 1,5 m2 som også fungerer som skillevegg mot nabo.

Det er lagt inn strøm både i carport og sportsbod. Det er tilrettelagt med rør for lader til elbil. Strøm i carport og sportsbod går på felles måler.

Areal og eierform

Areal: 1 039 kvm, Eierform: Fellestomt

Fellesareal og hage

Tomten blir felles for beboerne i borettslaget. Den er/blir opparbeidet med asfaltert innkjørsel, plen og noen lekeapparat. På grunn av årstid for overtagelse vil deler av utomhus-/fellesarealer bli ferdigstilt i løpet av vår/sommer 2020.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Reguleringsplan «Detaljregulering for Skolegata 14 og 16» datert 18.06.2018.

Reguleringsplan kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse opplysninger

Skolegata 14 borettslag med org.nr.924 312 017 består av 6 andelsboliger med MOBO Helgeland som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.

Kjøper må være/bli medlem hos MOBO Helgeland. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800,-, hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.

Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.

Det kan være begrensninger for juridiske personer å eie andel i borettslaget. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte og rådføre seg med megler.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Forslag til vedtekter kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Kjøper er pliktig til å følge borettslagets vedtekter.

I enkelte borettslag må det påregnes dugnad, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett ved førstegangssalg av nybygg, her er det først til mølla som gjelder. Ved videresalg vil vanlige regler om forkjøpsrett gjelde.

Totalkostnad og fellesutgifter

Leilighet B, C, D og E (midtleilighetene):
Kr. 2 205 000,- (Pris/innskudd)
Kr. 2 200 000,- (Andel av fellesgjeld)
—————————————–
Kr. 4 405 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Kr. 25 000,- (Omkostninger)
—————————————–
Kr.4 430 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Leilighet A og F (endeleilighetene):
Kr. 2 380 000,- (Pris/innskudd)
Kr. 2 375 000,- (Andel av fellesgjeld)
—————————————–
Kr. 4 755 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Kr. 25 000,- (Omkostninger)
—————————————–
Kr. 4 780 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Det er fast pris på leilighetene, og «først til mølla» prinsippet som gjelder.

Felleskostnader er basert på erfaringstall stipulert til kr. 5 347,- og 5 580,-. Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene vil øke når avdragene begynner å løpe 10 år etter ferdigstillelse, fra år 2030. Felleskostnadene er ut fra dagens lånebetingelser estimert til å være kr. 10 151,- og kr. 10 767,- etter avdragsfri periode er over.

Felleskostnader inkluderer blant annet: Felles forsikring på eiendommen (innboforsikring må den enkelte sørge for selv), kommunale avgifter, renovasjon, forretningsførsel, kabel tv, internett, brøyting, avsetting til vedlikehold og renteomkostninger på fellesgjeld. Foreslått driftsbudsjett med alle poster ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester enn dette i fellesutgiftene vil det kunne påvirke fellesutgiftenes størrelse.

Egen strøm og oppvarming omfattes ikke av felleskostnadene.

Pliktig medlemsskap i MOBO

Det er pliktig medlemskap hos MOBO Helgeland.

Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800. Hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger og boligene er ikke oppmålt av megler.

Andre opplysninger

HELP boligkjøperforsikring:
Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring via HELP Boligkjøperforsikring AS. Denne forsikringen må tegnes senest på kontraktsmøte. Se vedlagt produktark i salgsoppgaven for forbrukerinformasjon.

Servitutter/rettigheter/heftelser:
Eiendommen overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser.
Grunnbok kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.
Selger står imidlertid fritt til å tinglyse nødvendige bestemmelser (rettigheter og forpliktelser) vedrørende borettslaget, naboforhold, eller forhold pålagt av myndighetene.

Fast pris – «først til mølla»

Det er ingen budrunde, leilighetene selges til fast pris.

Avtale om kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt, dette gjøres skriftlig hos megler.

Overtagelse

Overtagelse avtales i forbindelse med kontraktsignering. Leilighetene er ferdigstilt og klar for overtagelse.

Solgt ‘som den er’

Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6.
I dette tilfellet selges eiendommen «som den er», jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes.

En «som den er» klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum.

Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en «som den er» klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig.

Leiligheten(e) har vært stylet og gjennomført visning i. Således kan det ha oppstått mindre skader som selger ikke er ansvarlig for.

Garanti

Det stilles garanti som oppfyller vilkårene i bustadoppføringsloven § 12, og garantien skal gjelde i 5 år etter overtagelsen.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 

+ Vis mer
Bolig
Rom
Etasje
P-ROM
BRA
Pris
Rom 3
Etasje .
P-ROM 89 m2
BRA 104 m2
Pris 4 780 000,-
Rom 3
Etasje .
P-ROM 89 m2
BRA 104 m2
Pris 4 430 000,-
Rom 3
Etasje .
P-ROM 89 m2
BRA 104 m2
Pris 4 430 000,-
Rom 3
Etasje .
P-ROM 89 m2
BRA 104 m2
Pris 4 430 000,-
Rom 3
Etasje .
P-ROM 89 m2
BRA 104 m2
Pris 4 780 000,-

Skolegata 14 A

Andel: 1

Bolignummer: H0101

BRA: 104 m2

P-Rom: 89 m2

Felleskost/mnd: 5 580,-

Innskudd: 2 380 000,-

Fellesgjeld: 2 375 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 4 780 000,-

Skolegata 14 C

Andel: 3

Bolignummer: H0103

BRA: 104 m2

P-Rom: 89 m2

Felleskost/mnd: 5 347,-

Innskudd: 2 205 000,-

Fellesgjeld: 2 200 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 4 430 000,-

Skolegata 14 D

Andel: 4

Bolignummer: H0104

BRA: 104 m2

P-Rom: 89 m2

Felleskost/mnd: 5 347,-

Innskudd: 2 205 000,-

Fellesgjeld: 2 200 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 4 430 000,-

Skolegata 14 E

Andel: 5

Bolignummer: H0105

BRA: 104 m2

P-Rom: 89 m2

Felleskost/mnd: 5347,-

Innskudd: 2 205 000,-

Fellesgjeld: 2 200 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 4 430 000,-

Skolegata 14 F

Andel: 6

Bolignummer: H0106

BRA: 104 m2

P-Rom: 89 m2

Felleskost/mnd: 5 580,-

Innskudd: 2 380 000,-

Fellesgjeld: 2 375 000,-

Omkostninger: 25 000,-

Totalpris: 4 780 000,-