Beliggenhet

Adresse

Sentrumsgården 3 8646 Korgen

 

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger i Korgen sentrum, like ved de tidligere byggetrinnene i Sentrumsveien 25 og 27. Kort vei til blant annet kjøpesenter, dagligvarebutikk og bensinstasjon. Eiendommen er under fradeling og anmerket i kart som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

 

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Leilighet Selveier, oppført i 2019

 

Bygninger og byggemåte

Bygget leveres etter TEK 17 bygningsstandard, og blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter. Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt.
Konstruksjonen blir oppført på støpt plate på mark med betongelementer i sokkeletasjens yttervegger. Heishus med innvendig trapp i betong. Utvendig trapp i strekkmetall. Hulldekker som etasjeskiller mellom sokkel og 1. leilighetsetasje, videre etasjeskillere i tre mellom 1. og 2. etasje samt mellom leilighetene. Utvendig liggende bordkledning som leveres med 1 strøk hvit maling. Deler av bygningen består av impregnert material, eksempelvis rekkverk i svalganger, og disse leveres ubehandlet. Vinduer, balkongdør og ytterdør i hvit utførelse. Type taktekke besluttes senere i prosjekteringen. Balkongdekke i svalgang og balkonger. Rekkverk på balkonger i sotet glass.

 

Prosjekt Sentrumsgården 3

Olderneset Eiendom er i gang med byggingen av et nytt, flott leilighetsbygg i Korgen, Sentrumsgården 3! Fremdeles sentrumsnær beliggenhet, og i samme type stil som de tidligere byggeprosjektene i Sentrumsveien 25 og 27. Sentrumsgården 3 er tegnet og blir levert av Overhalla Hus, med lokal totalentreprenør Totalbygg AS.
 
Leilighetene leveres i 3 ulike størrelser med 1, 2 eller 3 soverom, her er et alternativ for de fleste. God og funksjonell planløsning med romslig entré/gang, som gir adkomst til alle soverom samt bad/vaskerom og bod. Videre adkomst til stue og kjøkken som er i åpen løsning samtidig som de har hver sine soner, gode møbleringsmuligheter. Store vindusflater i front, og utgang til takoverbygget balkong som er skjermet mot nabo.
 
Leilighetene leveres som standard med lyse overflater og innredninger, kjøkken fra anerkjente Nygårds Trevarefabrikk.
Det er anledning til kjøp av garasjeplass, og med heis i bygget kan man bo og trives i Sentrumsgården 3 lenge!
 
Bygget er prosjektert med garasjeplasser i front, adkomst til leilighetene via heis eller trapp og svalganger på byggets bakside.

 

Antall soverom

Soverom: 2

 

Arealer og innhold

Primærrom: 64 kvm – 73,7 kvm, Bruksareal: 69,6 kvm – 80,8 kvm
 
Leilighetsbygget inneholder totalt 10 leiligheter med 5 leiligheter i hver etasje. Ledige leiligheter:
 
Leilighet D i 1. leilighetsetasje med 2 soverom. Bra 80.8 m2 og p-rom ca. 73.7 m2.
 
Leilighet C i 1. leilighetsetasje med 2 soverom. Bra 69.6 m2 og p-rom 64 m2.
 
Leilighetene inneholder: Entré/gang, 2 soverom, bad/vaskerom, bod, stue og kjøkken med utgang til balkong.
 
I sokkeletasjen er det 12 garasjeplasser i åpen løsning, 12 boder og tekniskrom.
 
Tegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

 

Innvendig standard i leilighetene

Overflater:
Leilighetene leveres med laminatgulv i de fleste rom, våtromsbelegg på bad. Vegger med MDF panel skygge skrå i hvit farge, hvite baderomsplater på bad/vaskerom. Himlingsplater i alle rom.
 
Kjøkken:
Møbelkjøkken fra Nygårds trevarefabrikk, type hvit Kjærstad. Integrerte hvitevarer fra Electrolux; kjøl-/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Laminat benkeplate i fargen mørk betong.
 
Bad/vaskerom:
Hvit, slett 120 cm baderomsinnredning. Speilskap. Dusjkabinett i størrelse 90×90 cm. Vegghengt wc. Varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.
 
Garderober:
Det leveres enkle garderobeskap på alle soverom.
 
Listverk:
Hvit, slett listverk. Synlige spikerhull må påberegnes.
 
Elektrisk anlegg/belysning:
Installasjon etter NEK 400:2018. Det leveres stikkontakter etter bolignormen i alle rom.
Det leveres LED lamper (takplafond) i alle rom unntatt stue hvor det monteres DCL-uttak for lampe. Det monteres belysning og stikkontakter i boder og garasje, samt LED lampe ved inngangsdør og på balkong.
 
Diverse annet utstyr:
– Varmepumpe
– Sentralstøvsuger
– Balansert ventilasjonssystem
– Brannvarsling iht. TEK 17
 
Tilvalg/endringer:
En fordel ved å kjøpe prosjektert bolig er muligheten til å skreddersy leveransen med endringer/tilvalg. Alle endrings-/tilvalgsarbeider skal avtales skriftlig mellom utbygger og kjøper. Endringer/tilvalg kan gi kostnadsmessig konsekvens for kjøper, og er begrenset opp til 15 % av kjøpesum.

 

Oppvarming

Leilighetene leveres med varmepumpe. Varmekabler med termostat i entré, bad, stue og kjøkken. Varmeovner med termostat på soverom. For øvrig ventilasjonssystem med varmegjenvinner.

 

Parkering og mulighet for kjøp av garasjeplass

Parkering på gårdsplass.
Garasjeplass kan kjøpes til kr. 300.000,-.
 
Hver garasjeplass har garasjeport med automatisk portåpner. Stikkontakter i garasje går på felles strømabonnement, og forbruk skal betales av de som disponerer garasjeplass. Beløp fastsettes av sameiet.
 
Usolgte garasjeplasser beholdes av utbygger for fri omsetning. Selger står fritt til fordeling av garasjeplasser.

 

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 800 kvm, Eierform: Fellestomt
 

 

Tomt og hage

Tomten blir eiet og felles for beboerne i leilighetsbygget. Det opparbeides noe grøntareal, for øvrig asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Uthomhus-/fellesarealer vil sannsynligvis bli ferdigstilt etter overtagelse av eiendommen.

 

Offentlige forhold

Eier

Olderneset Eiendom AS

 

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

 

Reguleringsplan

Kommunedelplan KA delplan Korgen, 11.02.2019.
Reguleringsplan for Korgen sentrum – Oldernes – godkjent 19.11.1991.
Reguleringsbestemmelser kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

 

Økonomiske forhold

Pris ledige leiligheter

Pris leilighet D kr. 3 695 000,-
Pris leilighet C kr. 3 295 000,-
 
Omkostninger : Dokumentavgift 2,5 % av tomteverdi, dokumentavgift ca. kr 500,- Tinglysingsgebyr skjøte og pantobligasjon, samt pantattest kr. 1 364,- Totalpris leilighet D kr. 3 696 864,- Totalpris leilighet C kr. 3 296 864,- Omkostninger omfatter inntil en låneobligasjon. For flere låneobligasjoner kommer det tillegg med tinglysingsgebyr og pantattest, p.t. kr. 779,-.

 

Felleskostnader

Som eier i Sentrumsgården 3 vil det påløpe månedlige felleskostnader. Størrelsen på disse vil avhenge av hvilke tjenester som sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeling gjøres i henhold til vedtektene/sameiebrøk.
 
Månedlige felleskostnader er ikke endelig fastsatt, men stipulert til kr. 2 150 – og skal dekke felles forsikring (ikke innbo), strøm fellesareal, renovasjon, snørydding/strøing og vaktmester.
 
Seksjonseierne er solidarisk ansvarlig for felleskostnader og riktig betaling av disse.
 
Dersom en seksjonseier ikke betaler sin andel av felleskostnadene har sameiet legalpant for inntil 2 G for manglende innbetaling.

 

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje – Energikarakter A

 

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter faktureres direkte fra Hemnes Kommune til hver enkelt eier. Kommunale avgifter er ikke fastsatt p.t.
 
Det gjøres oppmerksom på at avgiften kan variere avhengig av forbruk.
 
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter.

 

Ligningsverdi

Ligningsverdi er ikke fastsatt, fastsettes vanligvis til ca. 30 % av markedsverdi.

 

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger og eventuelle endringer/tilvalg må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

 

Annet

Sameiet

Sameiet vil bli organisert i henhold til eierseksjonsloven, og vil bestå av 10 leiligheter. Hver seksjon utgjør en sameieandel med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, og rett til bruk av sameiets fellesarealer.
 
Sameiet blir ledet av et styre som skal ivareta alle saker som er av felles interesse. Det skal avholdes årlig årsmøte hvor blant annet regnskap og budsjett skal fremlegges, hver seksjon har én stemme. Sameiet skal ha vedtekter, og årsmøtet kan beslutte om det skal fastsettes egne ordensregler.
 
Det er ikke tillat å eie mer enn 2 seksjoner i sameiet.

 

Solgt ihht. bustadsoppføringsloven

Leilighetene selges iht. bustadoppføringsloven som regulerer selger og kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter på bygg som ikke er oppført/fullført når avtalen inngås. Bustadoppføringsloven inneholder bl.a. bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingsloven og garantier blir ikke stilt.
 
Endringer/tilvalg:
Endringer/tilvalg utføres av utbygger/selger forutsatt at dette lar seg gjøres tidsmessig og praktisk, bl.a. vil dette bli vurdert i forhold til ferdigstillelse av eiendommen. Mulighet til å bestille tilvalg vil være tidsbegrenset og kjøpere vil bli underrettet om dette.
 
Forsinkelser:
Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i Bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtagelsen.
2. Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket p.g.a. noe kjøperen er ansvarlig for.
3.  Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.)
Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl. §§ 10 og 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
 1. Dagmulkt
 2. Heve avtalen
 3. Kreve erstatning
 4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av Bufl. §§ 18, 19, 20, 22 og 24.
Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.
 
Garantier:
Utbygger stiller garanti iht. Bufl. §§ 12 og 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti iht. bustadoppføringslova.
 
Avbestilling:
Kjøpers adgang til å avbestille, følger av Bufl. §§ 52-54. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. §§ 52 og 53.

 

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger.

 

Fast pris – «først til mølla»

Leilighetene har fast pris, dvs. ingen budrunde og «først til mølla» prinsippet som gjelder. Kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt.

 

Overtagelse

Selger tar forbehold om signert generalfullmakt om nødvendig, og offentlig godkjenning av prosjektet før igangsettelse. Estimert byggetid fra igangsettelse 12-24 måneder (avhengig av årstid for oppstart).

 

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 

Oppdragsansvarlig

REDE Eiendomsmegling AS
Postboks 1276
8602 Mo i Rana
Foretaksregistret orgnr: 979158580

 

+ Vis mer
Bolig
Rom
Etasje
P-ROM
BRA
Pris
Bolig Leilighet: D
Rom 2
Etasje 1.
P-ROM 73 m2
BRA 80 m2
Pris 3 696 864,-
Bolig Leilighet: C
Rom 2
Etasje 1.
P-ROM 64 m2
BRA 69 m2
Pris 3 296 864,-

Leilighet: D

Leilighet: D

BRA: 80,8 m2

P-Rom: 73,7 m2

Etasje: 1

Stipulerte felleskostnader: 2 150,-

Pris: 3 695 000,-

Dokumentavgift: 500,-

Omkostninger: 1 864,-

Totalpris: 3 696 864,-

Leilighet: C

Leilighet: C

BRA: 69,6m2

P-Rom: 64 m2

Etasje: 1

Stipulerte felleskostnader: 2 150,-

Pris: 3 295 000,-

Dokumentavgift: 500,-

Omkostninger: 1 864,-

Totalpris: 3 296 864,-