Beliggenhet

Adresse

Solly 8700 Nesna

 

Beliggenhet, adkomst

Velkommen til Solly – et helt nytt boligfelt på Nesna!
 
Solly ligger fint og sentralt til langs Strandlandsvegen, og grenser mot eksisterende bebyggelse. Se kart på finn.no eller vedlagt i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse av beliggenhet.
 
Boligfeltet har p.t. ikke fått egen adresse.

 

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Borettslag, oppført i 2018

 

Bygninger og byggemåte

Bygningene blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter.
Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt.
 
Tomannsboligene oppføres på støpt plate på mark. Etasjeskillere og yttervegger av tre, utvendig kledning med grå Møre Royal. Hvite, fabrikkmalte vindu, ytterdør og balkongdør. Balkonger/veranda av tre med trykkimpregnerte bjelker og terrassebord. Tak med betongtakstein eller asfalttakbelegg, takrenner av sort plastbelagt stål.
 
Fullstendig leveransebeskrivelse fra Nordbohus ligger vedlagt i salgsoppgaven.

 

Eiendommens historie

Solly boligfelt er et todelt prosjekt som består av 14 eneboligtomter som selges via Bernhard Olsen AS, samt Solly Borettslag som består av 5. stk. prosjekterte tomannsboliger som selges via REDE. Totalt sett snakker vi om et helt nytt og flott boligfelt. Mye tomtearbeid er allerede gjort, eksempelvis er veinett og gatelys etablert.
 
Tomannsboligene i borettslaget består av 3 ulike leilighetsstørrelser, og vil derfor passe de fleste familie- og livssituasjoner. Her kan flere generasjoner bo og hygge seg sammen. Eksempelvis har den ene typen tomannsbolig leiligheter over to etasjer med 3 soverom, og passer godt for barnefamilien som ønsker litt plass rundt seg. Den andre typen har en stor og en liten leilighet med 2 eller 3 soverom, og har alt areal på ett plan.

 

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2 til 3

 

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 63,90 kvm – 103,10 kvm, Bruksareal: 68,30 kvm – 107 kvm
 
Tomt 18 og 19 består av tomannsboliger som inneholder en stor og en liten leilighet, og har alt areal på ett plan.
Stor leilighet: BRA 87,3 m2 og P-ROM 81,5 m2 – inneholder entré/hall, 2 eller 3 soverom, bad/vaskerom, bod/teknisk rom, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til hage.
Liten leilighet: BRA 68,3 m2 og P-ROM 63,9 m2 – inneholder entré, 2 soverom, bad/vaskerom, bod/teknisk rom, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til hage.
 
Tomt 2, 20 og 21 består av tomannsboliger med to like, speilvendte leiligheter. Leilighetene er over to etasjer, BRA 107 m2 og P-ROM 103,1 m2. I 1. etasje er det romslig entré/hall med trapperom, bad/vaskerom og 3 soverom. I tilknytning til carporten er det sportsbod på 7,3 m2. I 2. etasje er det stor stue og kjøkken i åpen løsning, og bod som nås via skyvedør fra kjøkken. Fra stuen er det utgang til stor altan.
 
Tegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

 

Møblering / utstyr

– Balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinner
– Sentralstøvsuger
– 1. stk. utvendig frostsikker tappekran
– 120-200 liter varmtvannsbereder

 

Standard

Leilighetene har ulik planløsning og utforming. De skiller seg noe i enkelte innrednings- og materialvalg. Nedenfor følger en generell beskrivelse, fullstendig romskjema og innredningsbeskrivelse for de enkelte leilighetene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Materialer:
Gulv med 3-stavs eikeparkett i de fleste rom, Kährs Stratus. Varmekabler og fliser i entré/gang/hall og bad/vaskerom. Tapetserte eller malte slette vegger i entré/gang/hall samt kjøkken og stue, baderomsplater på bad/vaskerom, og veggplater på soverom og bod. Himlingsplater.
 
Innredninger:
Kjøkkeninnredning fra Møbelkjøkken (hvit Øyen) med slette fronter- kombinasjon av skuffer og skap. Laminat benkeplate, og kitchenboard mellom benkeskap. Integrerte hvitevarer. Komfyrvakt.
Baderomsinnredning fra Møbelkjøkken (hvit Øyen) med slette fronter og heldekkende servant. Speilskap. Dusjkabinett.  Vegghengt wc der det er mulig.
Innredningstegninger med elementliste kan mottas etter henvendelse til megler.
 
Elektrisk anlegg:
Kjøkken med hvite LED-downlights. I gang og stue monteres 2 meter med spottskinne med 4 stk. spotlights. Bad, vaskerom og soverom med takplafond. På bod blir det LED takplafond med integrert bevegelsesstyring. Stikkontakter leveres i lavtbyggende hvit utførelse, og antall uttak er i henhold til NEK400-8-823 (elektriske installasjoner i bolig). Ytterligere beskrivelse av elektroinstallasjon ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Garderober:
Det leveres garderobeskap og skyvedørsgarderobe (i enkelte rom) med normal, god standard.
 
Innvendig trapp:
Leiligheter over to plan med innvendig trapp fra Stryntrappa med lukkede trinn i Eik lasur, hvite malte vanger og håndrekker, og glass returrekkverk.
 
Innerdører:
Hvite innerdører fra BYGG 1, modell Quattro.
 
Peisovn:
Peisovn type Nordpeis Uno 1 eller Nordpeis Lisboa.
 
Lister:
Foringer og listverk leveres fabrikkmalt i hvit, slett utførelse. Synlige spikerhull.
 
Tilvalg:
En stor fordel ved å kjøpe prosjektert bolig er at du har mulighet til å bestille endringer og tilvalg. Det gjør at du kan «skreddersy» enkelte løsninger og tilpasse leiligheten til din egen smak. Endringer/tilvalg kan ha kostnadsmessig konsekvens.

 

Oppvarming

Peisovn i stue. Elektriske varmekabler i entré/gang/hall og bad/vaskerom. Panelovn på stue/kjøkken og soverom.

 

Parkering

Parkering i carport som har dobbel stikkontakt og sportsbod.
 
Se carportens plassering i situasjonsplan som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

 

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 19 414 kvm, Eierform: Eiet tomt
 
Borettslagets tomt blir en parsell av gnr. 57  bnr. 14. Areal er p.t. usikker, ca. 4000 m2.

 

Fellesareal og hage

Tomten er eiet, og felles for andelseierne i borettslaget. Av tomtearbeider blir plen innsådd, og innkjørsel asfaltert.

 

Offentlige forhold

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

 

Reguleringsplan

Detaljregulering for Sol-ly.
Plan datert og bestemmelser datert 14.09.2017.
Reguleringsbestemmelser kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

 

Borettslag

Diverse opplysninger

Andelsnr.: 1-10 Andel fellesgjeld: 1548000 til 1908000
 
Solly borettslag, org.nr:  under stiftelse, består 10 andelsleiligheter med MOBO Helgeland som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.
 
Kjøper må være/bli medlem hos MOBO Helgeland. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800, og hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.
 
Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.
 
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

 

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Forslag til vedtekter og driftsbudsjett for Solly borettslag kan fås hos megler.
 
Kjøper er forpliktet til å føle borettslagets vedtekter.
 
I enkelte borettslag må det påregnes dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

 

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett ved førstegangskjøp. Ved videresalg vil vanlige regler for forkjøpsrett gjelde.

 

Økonomiske forhold

Prisantydning

1 037 000,- – 1 277 000,- (Fast pris) / Felleskostnader: 4 989,- til 6 042 pr. mnd Fellesutgiftene dekker blant annet: Kommunale avgifter, renovasjon, felles forsikring (innboforsikring må hver enkelt kjøper ordne selv), brøyting, foretningsførerhonorar, avsetning vedlikehold, grunnpakke kabel-tv/internett, m.m.
 
Pris/innskudd fra kr 1 037 000 til kr 1 277 000
Fellesgjeld fra kr 1 548 000 til kr 1 908 000
Omkostninger kr 25 000
Totalpris fra kr 2 610 000 til kr 3 210 000
 
Det er fast pris på leilighetene, og «først til mølla» prinsippet som gjelder.
 
Stipulerte felleskostnader er kr 4 989,- til kr 6 042,-. Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene vil øke når avdragene begynner å løpe 10 år etter ferdigstillelse, se bygge- og finansieringsplan eller konferer med megler.
 
Felleskostnadene inkluderer blant annet: Felles forsikring på eiendommene (innboforsikring må den enkelte sørge for selv), kommunale avgifter, renovasjon, forretningsførsel, brøyting, utvendig stell, renter fellesgjeld, avsetting til vedlikehold og renteomkostninger på fellesgjeld. Se for øvrig alle poster i foreslått dritfsbudsjett som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester enn dette i fellesutgiftene, vil dette kunne påvirke fellesutgiftenes størrelse.

 

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje – Energikarakter C
 
Boligene er prosjektert for minimum energimerke oransje C. Energimerking vil bli utført av Nordbohus når boligene er ferdigstilt og tetthetsmåling er foretatt.

 

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Det er pliktig medlemskap hos MOBO Helgeland. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800. Hver enkelt andelseier må tegne eget medlemskap.

 

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger og eventuelle tilvalg må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

 

Annet

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Eiendommen selges iht. bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingsloven og garantier blir ikke stilt.
 
Forsinkelser:
Nevnte tidsplan er å anse som en omtrentlig plan for fremdrift. Dersom estimert byggetid overskrides og selger ikke sender korrigert plan for overtagelse senest 6 mnd. før estimert overtagelse, regnes byggestart-tidspunkt med tillegg av angitt byggetid som frist for overtagelse. Forsinkelse er å regne fra dette tidspunkt. Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
 
Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtagelsen.
2. Dersom  kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket p.g.a. noe kjøperen er ansvarlig for.
3.  Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør
kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.)
 
Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter bufl. § 10 og  § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
 1. Dagmulkt
 2. Heve avtalen
 3. Kreve erstatning
 4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
 
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av bufl. §§ 18, 19, 20 og 22.
Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygnings-forsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.
 
Garantier:
Utbygger stiller garanti iht. bufl. §12 og § 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti iht. bustadoppføringslova.
 
Avbestilling:
Kjøpers adgang til å avbestille, følger av bufl. §§ 52-54. Dersom kjøper avbestiller før det er gitt igangsettingstillatelse, eller før selgers forbehold er innfridd/frafalt, betaler kjøper et avbestillingsgebyr, jfr. bufl. § 54. Avbestillingsgebyret fastsetter til 5% av total kontraktssum inkl. mva. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med bufl. § 52 og 53.

 

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger. Det kan forekomme mindre endringer av areal som følge av detaljprosjekteringen. Dette gir ikke grunnlag for kompensasjon til kjøper.

 

Andre opplysninger

Servitutter/rettigheter:
Ingen servitutter/rettigheter er registrert. Selger står fritt til å tinglyse nødvendige bestemmelser (rettigheter og forpliktelser) vedrørende borettslaget, naboforhold, eller forhold pålagt av myndighetene.

 

Budgivning

Ingen budrunde!
 
Fast pris, og «først til mølla» som gjelder.
 
Avtale om kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt, og dette gjørs skriftlig hos megler.

 

Overtagelse

Selger krever 50 % forhåndssalg pr. tomannsbolig – dvs. når én leilighet er solgt vil bygging av den aktuelle tomannsboligen starte.
 
Forventet byggetid er ca. 8-10 måneder.

 

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.