På Tempelhaugen nedenfor Olderskog er det nå byggetrinn 1 av disse flotte prosjekterte leilighetene salgsklare. De vil være både med 2 og 3 soverom. Her vil man få store flater å boltre seg på og ikke minst fin utsikt/natur rett rundt hjørne. Dette er leilighetene for deg som ikke har behov for å bo i sentrum, men alikevel vil ha de samme kvalitetene. Her kan nevnes solrike balkonger med utsikt, heis rett fra parkeringskjelleren og opp i rett etasje og nok soverom for de aller fleste.
 

Kampanje desember 2018

Forutsetningen for at gavekort fra Møbelringen på kr. 30 000,- og flyttevask kan benyttes,  er at prosjektet blir realisert. Det kreves 3 signert kjøpekontrakter for byggetrinn 1.

 

 

Beliggenhet

Adresse

Tempelhaugen 8660 Mosjøen

 

Beliggenhet, adkomst

Tempelhaugen ligger i solhellinga på Skog på Olderskog. Olderskog er et populært boområde for både store og små. Grunnen til det er blant annet ny skole, barnehage, aktivt idrettsanlegg og Kippermoen i gangavstand. På Kippermoen foregår det masse fritidsaktiviteter og her finner du  ungdomsskolen. Olderskog og omegn er også kjent for fine tur og rekreasjonsområder. Til blant annet Mosåsen er det 1,5 km.

 

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 2019

 

Bygninger og byggemåte

Tempelhaugen vil bestå av to boligblokker på 2 etasjer + garasjeanlegg i underetasjen. Totalt 12 leiligheter på 95 og 120 m2 i Prom og 113 og 132 i BRA.
 

 

Isolerte yttervegger av tre med 200mm mineralull. Utvendig liggende kledning av typen Møre royal falset panel.
Utvendig belistning hjørner, vinduer og dører leveres i Møre royal.
 

 

Som taktekking leveres Icopal decra classic sort. Typegodkjente taktrinn fra takfoten og opp til pipe. Feie eller pipeplattform ved behov i.h.h.t forskrifter.

 

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2 til 3

 

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 95 kvm – 120 kvm, Bruksareal: 113,50 kvm – 132,80 kvm
Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling. Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger
 

 

Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.
 

 

BRA og P-rom pr etasje:
 
Byggetrinn  1:
Leilighet 1 :                 P-rom 120 m2 –  Bra 132,8 m2
Leilighet 2                    P-rom 95 m2   –   Bra 113,5 m2
Leilighet 3 :                 P-rom 120 m2 –   Bra 132,8 m2
Leilighet 4 :                 P-rom 120 m2 –  Bra 132,8 m2
Leilighet 5 :                 P-rom   95 m2 –   Bra 113,5 m2
Leilighet 6 :                 P-rom 120 m2 –   Bra 132,8m2
 

 

Byggetrinn 2:
Leilighet 7 :                 P-rom 120 m2  –  Bra 132,8 m2
Leilighet 8 :                 P-rom 95 m2  –    Bra 113,5 m2
Leilighet 9 :                 P-rom 120 m2  –  Bra 132,8 m2
Leilighet 10                P-rom 120 m2  –  Bra 132,8 m2
Leilighet 11 :               P-rom 95 m2  –   Bra 113,5 m2
Leilighet 12 :               P-rom 120 m2 –  Bra 132,8 m2

 

Møblering / utstyr

Kjøkkeninnredningen blir levert fra Nygård og er av typen Kjærstad hvit med laminat benkeplate, etter egen spesifikasjon.
Baderomsinnredning av typen Vangen også fra Nygård på 120 cm. Lyst bademøbel komplett m/lys og speilskap.
Skyvedørsgard med innredning på soverom og 100cm kombi garderobeskap på merkede soverom, samt speilskyvedører i entré og vindfang.
Leveres 1stk pulverapparat og brannvarsler til hver leilighet.

 

Standard

Leilighetene leveres med gjennomgående god standard. Som standard leveres følgende:
Gulv:
I kjøkken og stue samt alle soverom leveres 14mm 3 stavs eikeparkett.
I entre/VF, bad og bod legges fliser; Zen 20×20
 

 

Vegger:
Vegger leveres kledd med MDF skygge/skrå Hvit.
Kledning på vegg i bad og vaskerom: 12mm baderomsplater i.h.h.t romskjema. Vegger bad leveres med Badromsplater Fortissimo F08 3091 HG Denver White
 

 

Himlinger:
Alle himlinger i 1.- og 2.etg. leveres med himlingsplater.
Himling i garasje: malt rett på betong.
 

 

Innerdører:
Innvendige dører: Formpressede hvite dører 3 speils kompakt, med vridere og hvitmalte karmer. Belistes i boligrom med trevegger. I mur innpusses. Alle dører leveres med luftespalte til boligrom.
 

 

Listverk:
Alt listverk leveres ferdig grunnet (hvit) fra fabrikk. Sparkling av spikerhull og hjørner etc. samt toppstrøk med maling er ikke medtatt. Det leveres eikelister til alle gulv med parkett.
 

 

På balkong leveres det tett gulv med Møre Royal terrassebord i dim 28x120mm.
Trapp til balkong leveres inntil tre trinn i trykkimpregnert utførelse som balkonggulv.
Balkongrekkverk leveres med Møre Royal rekkeverk.
 
 

 

Ventilasjon:
Boligene leveres med balansert ventilasjon i alle oppholdsrom. Ventilator med avtrekk på kjøkken.
 

 

TV/Internett:
Det vil bli levert grunnpakke abonnement for TV og internett. 1. uttakk i stuen.
 

 

Oppvarming

Alle leilighetene får vannbåren gulvvarme på stue/kjøkken gang, bad og vaskerom.

 

Parkering

Parkeringskjeller i hver blokk. 1 p-plass pr leilighet. 1 stk. låsbar bod.

 

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Eierform: Fellestomt

 

Fellesareal og hage

Tomten til dette prosjektet vil bli fraskilt fra gnr. 103,bnr 2046 og borettslagets tomt vil bli en parsell. Utvendige arealer vil bli ferdigstilt med kantsteiner, asfalt, plen og beplantninger.
 
Fellesarealer skal ferdigstilles så snart arbeidet praktisk kan utføres med hensyn til årstid. Når borettslaget er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for borettslagets fellesarealer.

 

Offentlige forhold

Eier

Stanius Bygg A/S v. Tomas Stanius

 

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

 

Reguleringsplan

Området er en del av reguleringsplanen for Osbakken Boligfelt, datert 02.04.2014. Regulert til boligbebyggelse – frittliggende småhusbebyggelse.

 

Borettslag

Diverse opplysninger

Andelsnr.: 1-12 Medlemskontingent: 300 Andel fellesgjeld: 2280000 til 2880000 Forkjøpsrett: Nei
Tempelhaugen Borettslag (selskap understiftelse) består av 12 andelsleiligheter og vil bli tilknyttet Mosjøen Og Omegn Boligbyggelag. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslaget er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen
og borettslagets eget styre.
 

 

Generalforsamlingen er et møte med alle eierne( andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.
 

 

Kjøper må være/bli medlem hos Mosjøen BBL. Innmeldingsavgift pr. kjøper er p.t. kr. 300,-
Årlig medlemskap på kr. 400 betales via fellesutgifter.
 

 

Eventuell utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensning for utleie utover 3 år iht. borettslagsloven. Det kan være begrensninger for juridiske personer å være andelseier. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte, og rådføre seg med megler.
 

 

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2 G (G = folketrygdens grunnbeløp).

 

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Forslag til vedtekter kan mottas etter henvendelse til meglerkontor. Kjøper er forpliktet til å følge borettslagets vedtekter og husordensregler.
 

 

I enkelte borettslag må det påberegnes dugnad, samt at det kan forefinnes konkrete regler om husdyr, fremleie og bruk av fellesarealer

 

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Her er det fastpris som gjelder og «førstemann/kvinne til mølla» prinsippet. Ved annengangs salg vil vanlige forkjøpsrettsregler gjelde.

 

Økonomiske forhold

Prisantydning

2 280 000,- – 2 880 000,- (Fast pris) / Felleskostnader: 6 289,- til 7 989 pr. mnd
 

 

Innskudd fra kr. 2 280 000,- til kr. 2 880 000,-
Fellesgjelden er fra kr. 2 280 000,- til kr. 2 880 000,-
 

 

Total pris er fra kr. 4 585 000,- til kr. 5 785 000,- inkl. omkostninger.

 

Beregnet totalkostnad

2 280 000,- (NB: prisen er fast) 2 280 000,- (Andel av fellesgjeld) ——————————————————– 4 560 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)Omkostninger 25 000,- (Omkostninger) ——————————————————– 4 585 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon.
 

 

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje – Energikarakter C

 

Oppgjør

Hele kjøpesummen med eventuelle tilvalg og omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

 

Annet

Solgt ihht. bustadsoppføringsloven

Leilighetene selges iht. bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingsloven og garantier blir ikke stilt.
 

 

Forsinkelser: Nevnte tidsplan er å anse som en omtrentlig plan for fremdrift. Dersom estimert byggetid overskrides og selger ikke sender korrigert plan for overtagelse senest 6 mnd. før estimert overtagelse, regnes byggestarttidspunkt med tillegg av angitt byggetid som frist for overtagelse. Forsinkelse er å regne fra dette tidspunkt. Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i Bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
 

 

Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/ overtagelsen.
2. Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket p.g.a. noe kjøperen er ansvarlig for.
3. Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/ entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.)
 

 

Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
1. Dagmulkt
2. Heve avtalen
3. Kreve erstatning
4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
 

 

Vilkår for de ulike alternativene fremgår av Bufl. §§ 18, 19, 20 og 22. Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse
bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygnings-forsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.
 

 

Garantier:
Utbygger stiller garanti iht. Bufl. §12 og § 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti iht. bustadoppføringslova.
 

 

Avbestilling:
Kjøpers adgang til å avbestille, følger av Bufl. §§ 52-54. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. § 52 og 53.
 

 

SELGERS FORBEHOLD
 
1. Utbygger vil forestå fordeling av parkeringsplasser og boder
2. Komplett salgsoppgave omfatter tegninger, prospekt og finansieringsplan
3. Kjøkkentergninger i prospekt og på plantegninger er ikke endelig og kan derfor avvike fra leveransen
4. Enkelte illustrasjoner, tegnings- og salgsmateriell er ment som eksempler og kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveransen. Dette kan være møblering, fargevalg, dør og vindusform, antall vinduer, bygningsmessige detaljer, detaljer på fellesarealer, materialvalg, beplantning etc.
5. Mindre avvik kan forekomme i leilighetens areal grunnet inntegninger av sjakter etc. Forutsatt at dette ikke fører til vesentlige endringer i leveransen, vil det ikke medføre aksept av krav om prisreduksjon/avslag. Arealavvik mindre enn 5% kompenseres ikke.
6. Plassering av teknisk utstyr i kjøkken er ikke endelig besluttet og kan avvike fra det som vises på leilighetestegningene.
7. Selger kan velge å gi en vederlagsfri tilleggytelse til enkelte kjøpere uten at dette gir tilsvarende rett til andre kjøpere.
8. Eventuelle økninger i offentlige skatter og avgifter, herunder evt økning av mva., tinglysningsgebyrer, dokumentavgift mm belastes kjøper. Endringer i lov eller forskrifter eller nye offentligrettslige krav eller vedtak med hjemmel i lov eller forskrift som gjelder for selgers ytelse, ansees som kjøperens forhold og kostnad dersom selgeren ved avtaleingåelse ikke burde ha regnet med endringene. Herunder innbefattes endringer i offentlige myndigheter praktisering av lov- eller forskriftsverk som påføres selgeren uventede kostnader( eksempelsvis rundskriv fra Finanstilsynet etc.). Dersom de nvente endringene medfører økte kostnader for selger vil dette medføre en tilsvarende økning i det avtalte vederlaget for kjøper. Selger skal uten ugrunnet opphold varsle kjøper om endringene og de konsekvensene dette innebærer for kjøper
9. Selger skal kreve tilleggs vederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side
10. Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter som eks adkomsrett, drift og vedlikehold av fellesområder, drift og vedlikehold av ledninger, nett etc.
11. Kjøper plikter å overta boligen straks den er ferdigstilt.
12. Selger har anledning til å inngå bindene forretningsføreravtale og avtale med kabel-tv/ internett leverandør på vegne av borettslaget.
13. Endelig kontrakter med totalleverandører
14. Avtale om tomtekjøp går i orden.
15. Det tas forbehold om offentlig godkjenning av prosjektet, byggefinansiering og 60% forhåndssalg. Dersom noen av disse forholdene inntreffer er både kjøper og selger løst fra avtalen uten videre økonomiske forpliktelser. Frist for selger å påberope seg forbeholdene er 02.05.2019. § 12 garanti vil bli stilt når forbehold er avklart og bygging igangsatt.
 

 

Vedlegg:
Vedlegget inneholder prisliste, erguleringsplan og utkast til midlertidig kjøpekontrakt. Alle disse
anses som en del av salgsoppgaven og bør leses igjennom.

 

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

 

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

 

Budgivning

Fastpris – ingen budgiving. «Første mann til mølla»

 

Overtagelse

Lorem Ipsum

 

Solgt ‘som den er’

12-18 mnd byggetid etter at igangsettelse er startet.

 

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

 

Oppdragsansvarlig

REDE Eiendomsmegling AS
Postboks 1276
8602 Mo i Rana
Foretaksregistrert orgnr: 979158580