– Det var brutalt, ingen tvil om det. Men det var bare oss to og vi trengte ikke en 215 kvadratmeter stor enebolig, med alt ansvaret som fulgte med, sier ekteparet Vidar Bjørnbakk og Grete Bratbakk.

I 28 år har de bodd i Slettbakken 2 på Ytteren. Her har barna vokst opp, her har Vidar snekret og vedlikeholdt.

Elsker å snekre

– Han er en ekte handyman, understreker Grete.

Det var også derfor han, etter 33 år i forsikringsbransjen, valgte å hoppe av og startet sin egen vaktmesterservice.

– Jeg trives med å ha noen prosjekter gående hele tiden, innrømmer Vidar, som nå har blitt pensjonist.
Aktiv tilværelse

I tillegg til huset på Ytteren, har ekteparet hytte i Hemmavann og på Kvina. Og det er gjerne der de tilbringer mye av tiden. På helgelandskysten har de også en 17,5 fots Finnmaster med en 60 hesters Yamaha som brukes flittig.

– I sommer stor formelig storseien i kø, forteller Vidar.

Ekteparet måtte gjøre et valg. Og det ble en 70 kvadratmeter stor leilighet i Per Hellerviks gata på Mo. Gåavstand til sentrum og flott utsikt fra tredje etasje.

 En stor overgang

– Overgangen var stor, men det er noe befriende med at når du låser døra og drar på hytta, så har du ikke noe ansvar for selve bygget, sier Vidar og Grete.

De slipper å bekymre seg over plenklipping, snømåking og den ukentlige vasken av en stor enebolig.

Men, som sagt, det var ikke med lett hjerte de solgte huset på Ytteren. Desto viktigere var det å finne et meglerfirma som de stolte på.

Tillit helt avgjørende

– Vi kjente til REDE fra før og hadde hørt mye bra om dem. Vi visste jo også hvem som jobbet der og dette var folk vi hadde stor tillit til.

Nettopp ordet tillit var helt avgjørende. For det var en stor prosess som skulle gjennomføres.

– Vi følte at vi var i trygge hender fra dag én. Vi fikk grundig og fortløpende informasjon om hva som skulle skje. Vi kunne sette oss ned, vel vitende om at alt var under kontroll enten det var snakk om foto, visning eller budrunde.

Alt gikk raskt

Selve salget gikk fort. Nesten litt for fort.

– Vi hadde en måned på å tømme huset, så da gikk det i ett, medgir Vidar og Grete.

Som synes det er ekstra hyggelig at det var en ung familie som overtok huset:

– Det var litt vemodig å flytte, men det gjør godt å vite at nå er det andre som skal skape gode minner i Slettbakken 21.

En best mulig bolighandel

Eiendomsmegler Amanda Varem i REDE Eiendomsmegling setter stor pris på de flotte tilbakemeldingene fra ekteparet Bjørnbakk:

– Vi legger stor vekt på å skape et godt tillitsforhold slik at det blir en god bolighandel mellom selger og kjøper. Vi er hele tiden bevisst på at REDE står for Redelighet, Engasjert, Dyktig og Effektiv.

Unik lokalkunnskap

– Som den største aktøren på Helgeland har vi lang erfaring med kjøp og salg av boliger og sitter med en unik lokalkunnskap om markedet, sier daglig leder i REDE Eiendomsmegling, Stig Magne Øie.

Selskapet har egne kontorer på Mo, i Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund.

 

Les hele saken hos RANA NO.