– Vi føler oss trygge også nå i etterkant, sier Line Lind og Bjørn-Tore Hansen. De sitter i sitt nye hjem i Halvor Bogevolds veg, et boligområde like ved Mo sentrum. De har ikke rukket pakke ut av alle flytteeskene ennå, men bor seg inn i sitt nye hus og sitt nye nabolag, dag for dag.

– Etter 16 flotte år i Dalselv kom vi til at vi var klare for å bo i byen. Barna våre har sine venner og sine aktiviteter i sentrum. Vi kan nå gå til jobb og vi kan benytte oss av byens kafeer og andre tilbud, om vi ønsker det, sier Line og Bjørn-Tore.

Da de bestemte seg for å ta steget fra landlig idylliske Dalselv til byen, var det naturlig for dem å velge REDE Eiendomsmegling til å ivareta prosessen med markedsføring og salg av hjemmet i Dalselv.

– Da vi flyttet til Dalselv for 16 år siden, både solgte vi rekkehuset i byen og kjøpte huset i Dalselv gjennom det som i dag er REDE, nemlig Eiendomsmegleren Helgeland.

– Når vi nå skulle selge igjen, hentet vi faktisk ikke engang inn tilbud fra andre meglere. Vi følte oss så trygge i forkant, og vi føler oss også så trygge i etterkant på at alt ble riktig, sier Line Lind, som til daglig jobber med interne IKT-systemer på NAV.

– Folkelighet kombinert med profesjonalitet. Som megler skal man håndtere mennesker, og jeg pleier å si at dersom man får et godt og betryggende inntrykk av personen, så vil som regel de fleste andre også få det, sier Bjørn-Tore Hansen.

Selve salgsprosessen beskriver Lind og Hansen som et perfekt samspill mellom dem og REDEs megler.

– I utgangspunktet var vi jo litt smånervøse, ettersom vi hadde inngått kontrakten om kjøp i sentrum, før huset i Dalselv var solgt, forteller de.

Bransjekunnskap, kunnskap om markedet og også lokalkunnskap er viktige egenskaper i eiendomsmarkedet. For å time salget best mulig valgte man å vente nærmere et halvår fra kontrakten på huset i Halvor Bogevolds veg var signert, til huset i Dalselv ble lagt ut for salg.

– Det å eie to hus kan fort bli en påkjenning, og jeg sa til vår megler, Sirianne Voie Brochmann, at ”akkurat nå er du den viktigste personen i mitt liv”, ler Bjørn-Tore.

– Og hun skuffet oss definitivt ikke. Vi ble fulgt opp ett hundre prosent. Samspillet vi opplevde mellom oss og henne som megler, kommunikasjonen og måten folk som kom på visningen ble fulgt opp… Helt suverent, sier Line Lind.

– En megler er en selger med spesialkompetanse. Og Sirianne, hun var en tornado av en selger, ler Bjørn-Tore Hansen, som selv jobber som salgs- og markedssjef for NSB Nordlandsbanen.

For REDE hadde ikke noe problem med å finne nye eiere til huset i Dalselv. Visningen trakk masse folk en tirsdag ettermiddag tidlig i høst. Onsdag formiddag var huset solgt til godt og vel 200.000 kroner over takst.

– Vi ble bare så utrolig lettet. Sirianne hadde sagt til oss at huset kom til å bli solgt dagen etter visningen, men vi var jo litt nervøse, forteller paret. De var begge på jobbreise da budet som fikk tilslaget kom inn.

– Vi møttes på Oslo S og rakk feire med en pils der, før vi måtte videre i hver vår retning, ler de.

Også eiendomsmegler Sirianne Voie Brochmann hos REDE Eiendomsmegling ler hjertelig, når hun får høre at hun blir betegnet som en tornado.

– Jeg blir jo så utrolig gira, og det er utrolig artig å oppnå et godt resultat som partene er fornøyde med, sier Voie Brochmann. Som understreker at selv om hun er både energisk og sågar kan bli følelsesmessig engasjert i en salgsprosess, så skal er det viktig for at man ivaretar både selger og kjøper på en god måte.

– I det øyeblikket man har solgt en eiendom, så blir man en mellomperson for både selger og kjøper. Da er det viktig at man opptrer ryddig. Det vil alltid være sånn at selger vil ha mest mulig, og kjøper skal føle at man har gjort et riktig og trygt valg. På mange måter er det følelser vi selger; de som skal kjøpe et hus, de må føle at ”her vil vi bo”. Og da er det viktig for oss som megler at vi er trygge på det vi selger. Alle skal føle seg trygge og bli ivaretatt, smiler Sirianne Voie Brochmann.

Akkurat det at megleren som selger en eiendom, også skal ivareta kjøperen er noe Line Lind ble positivt oppmerksom på da de kjøpte sitt nye hus. Og så klaffet det også slik at drømmehuset de fant seg i Halvor Bogevolds veg, det ble solgt gjennom REDE Eiendomsmegling.

– Som kjøpere var vi veldig opptatt av hvordan vi kunne sikre oss akkurat det huset vi ville ha. Vi følte da at vi ble så godt ivaretatt at vi følte at selgeren var vår, smiler Line Lind og Bjørn-Tore Hansen.