– Det var selvfølgelig litt vemodig, men det var på tide å starte en ny fase av livet, sier Gunnar.

LIVET SNUDD OPP-NED

I fjor høst mistet 73-åringen sin kjære kone Torild og brått ble livet snudd på hodet. For det hadde alltid vært de to. Sammen skapte de i 1968 et trygt hjem i Malmgata 8 på Storforshei, en passende adresse når Rana Gruber var arbeidsplassen.– Huset var hele tiden et felles prosjekt for vi var begge svært opptatte av at alt skulle være ordentlig, sier Gunnar.

Saken fortsetter under bildet.

FELLES LIDENSKAP

Sammen fant de også drømmestedet på et gammelt småbruk i Umasjø i Sverige. De delte også en felles lidenskap for fisking, da særlig isfiske:

– Torild hadde rekorden, en 3,2 kilo stor røye. Min var også fin, men veide bare 2,5 kilo.

Men så ble altså Gunnar alene. Og etter en liten tenkepause kom han til at et stort hus ble for mye å holde styr på.

 

TRENGTE GODE FAGFOLK

– Da trengte jeg jo en megler og den første som dukket opp i hodet mitt var REDE, en eiendomsmegler jeg har hørt mye godt om.

Sammen med megler Kristine Langfjell begynte han så å forberede salget. Men hvor han skulle flytte? Der hadde han veldig klare krav. Det måtte være i nærheten av familien, ikke trenge oppussing, ha et areal på rundt 70 kvadratmeter og garasje.

– Jeg kom plutselig på at min kollega Sirianne Voie Brochmann skulle selge en leilighet på Grubhei, og den hadde alt Gunnar vært på jakt etter, sier Kristine.

 

JUSTERTE OPP PRISEN

Dermed dro Gunnar på visning sammen med Siriannne og noen dager senere var han den lykkelige eier av Svenskveien 201.

Saken fortsetter under bildet.

I mellomtiden hadde taksten på huset i Malmgata tikket inn:

– Den var satt til to millioner kroner og det følte jeg var litt lite for det som på mange måter har vært livsverket vårt. Jeg vet jo hvor godt vedlikeholdt boligen er. Og siden det ikke selges så mange hus i dette området kan det også være litt vrient å vite hva den korrekte markedsverdien er.

 

FEIRET MED EN LITEN DRAM

I samråd med Kristine og REDE ble de enige om å sette prisantydningen til 2,3 millioner kroner. Allerede før den offisielle visningen hadde det vært et par interessenter innom. Og det første budet tikket inn.

Klokken 12 dagen etterpå var huset solgt. Pris? 2,7 millioner kroner.

– Jeg feiret med en aldri så liten dram den kvelden, innrømmer Gunnar

 

KUNNE IKKE BLITT BEDRE

Nå gjenstår det bare å få tømt og ryddet eneboligen på Storforshei og så er det klart for en litt enklere tilværelse.

– Det har vært en fryd å bruke Rede, de har hjulpet meg i alle faser underveis. Dette kunne ikke ha blitt bedre, sier Gunnar.

Nå ser han frem til å få enda bedre tid til barn og barnebarn. Og ikke minst, tilbringe litt tid på ferieparadiset i Sverige. Med en tomt på 11 mål vil han fortsatt ha litt å henge fingrene i.

Saken fortsetter under bildet.

EKSTRA MENINGSFYLT

Hos Rede er Kristine Langfjell også meget fornøyd:

– Gunnar har vært en eksemplarisk kunde som hele tiden har stilt opp og skaffet til veie alt vi trengte. Sendte vi ham en forespørsel, kom svaret alltid i løpet av noen få minutter.

– Så er det også slik at når du som eiendomsmegler kan bidra til at kundene får en økt livskvalitet, kan komme nærmere familien og få en enklere hverdag, så føler du at dette gir jobben en ekstra mening, konkluderer Kristine Langfjell.

 

FAKTA:

REDE Eiendomsmegling er den største lokale megleren på Helgeland med en solid og bred erfaring av salg av alle typer eiendommer. REDEs visjon er «Alltid REDE for Helgeland» – basert på følgende verdier:

  • Redelig
  • Engasjert
  • Dyktig
  • Effektiv

REDE Eiendomsmegling er et regionalt eiendomsmeglerselskap eid av MOBO Helgeland, Mosjøen Boligbyggelag og Helgeland Sparebank. Selskapet har sine lokaler i Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund. I tillegg ligger det et salgskontor hos MOBO på Mo.