1. Begynn prosessen tidlig

Det er mange ting som må på plass ved salg av bolig; valg av megler, befaring, takstrapport, styling, fotografering, vedlikehold og markedsføring blant annet. God planlegging er ofte nøkkelen til et godt resultat, og dette gjelder også ved salg av bolig. Derfor anbefaler vi at du begynner prosessen så tidlig som mulig. Dette vil gi deg tid til å ta gjennomtenkte valg og muligheten til å rette opp i mindre merknader som kan ha blitt avdekket i tilstandsrapporten.

2.  Ta gode bilder  

Tenker du å selge bolig i løpet av høsten eller vinteren, bør du ta noen fine bilder av boligen og utearealene før snøen kommer. Bildene er ofte det første møtet med boligen din. Det er de som viser frem kvalitetene i boligen og skaper interesse. Gode bilder betyr at du ikke trenger å være så avhengig av været på visningsdagen. Det gjør også potensielle kjøpere tryggere på at det ikke er feil eller mangler som skjuler seg under snøen.

3. Sett av nok tid

Et nytt strøk maling eller et par nye hyller og lyspunkt kan gjøre underverker for boligen din. Styling av boligen før fotografering og visning bør derfor vurderes. I og med at dette kan ha direkte påvirkning av salgsprisen er det greit å ha tid til å gjennomføre disse tiltakene. Sett derfor av nok tid, slik at detaljer som styling, fotografering og annet ikke må prioriteres bort.

4. Ikke vent til du har kjøpt ny bolig

Vår erfaring er at det er klokest å kontakte megler allerede når tankene om boligsalg melder seg, og ikke vente til etter at du har kjøpt ny bolig. Da er det som regel mange andre ting som står i fokus. Å involvere en megler tidlig i prosessen gir deg muligheten til å ta veloverveide valg og ikke minst tid til å utbedre eventuelle feil og mangler. En annen fordel med å være tidlig ute er at du er klar til å gå på markedet med en gang du har funnet drømmeboligen din.

Mange tar kontakt og ønsker å legge boligen ut for salg innen én uke eller to. Det er mulig, men ikke ideelt. Tenkt langsiktig og planlegg godt – da oppnår du best resultat!