Salhus Allé 15 B er et trivelig hus som ligger i et boligfelt på Salhus i Brønnøysund. Ingunn Larsen kjøpte huset i 2014, og Bjørn Kristiansen kom inn i bildet 2015.

– Vi trivdes svært godt i huset. Det er egentlig mye plass til tross for at antall kvadratmeter ikke skulle tilsi det. – Vi synes egentlig det var et praktisk hus, med god planløsning, men bare et bad. Vi savnet å ha et bad til. Det var og en av grunnene til at vi så oss om etter et større hus.

Litt mer armslag

Etter noen år og med inntil fem barn og ungdommer i huset til tider begynte tanken om å få litt mer plass å streife paret.

– Vi ønsket å kjøpe ny bolig først for så og selge «gammelhuset», kommenterer Ingunn. – Jeg har brent meg før med å selge hus og bli sittende uten en plass å bo, fortsetter hun med ett lite smil.

– Vi følte oss trygge og vel ivaretatt av da også banken vår stilt opp og ga oss mye hjelp i den perioden vi satt med to boliger som skulle betales. – Det var relativt bekymringsfritt og vi var ganske avslappet gjennom hele salgsprosessen, forteller paret.

Etter å ha vært på jakt en stund etter ny bolig, fant de drømmehuset i St Knuts gate.

– Vi var egentlig først der på en privatvisning, men så på andre boliger før vi kjøpte huset, sier Ingunn. – Vi måtte litt over det vi hadde sett for oss i pris, men jeg tror at både vi og selger måtte strekke oss litt, konkluderer Bjørn.

Huset de kjøpte gikk litt under takst. Dette kan både ha noe med at markedet var tregt på den tiden vi kjøpte, og at det sto på festet tomt.

– Det koster litt å kjøpe ut tomten, men vi måtte legge det inn i regnestykket hvis vi ønsker dette på et senere tidspunkt, sier Bjørn.

Ønsket profesjonell hjelp

Da Ingunn og Bjørn tok kontakt med Eiendomsmeglerfullmektig Kristoffer Bjørnvik på REDE i Brønnøysund, traff de en svært hyggelig megler, som virket både kunnskapsrik og iherdig.  Paret ønsket å benytte profesjonelle til å selge boligen. Dette var både enklere og ga trygghet gjennom hele salgsprosessen.

– Vi tenkte vel først at dette kom til å gå relativt raskt, men følte oss trygge på et salg, selv om det tok tid, sier Ingunn. – Hun legger til at de var klar over at markedet ikke var på topp og at det lå mange boliger ute for salg.

En av grunnene til at paret valgte nettopp REDE, var at de hadde et godt forhold til banken og at meglerkontoret var lokalisert i banken deres. I tillegg følte paret at de ble godt ivaretatt av REDE og at kommunikasjon med megler var god.  Når huset i Salhus Allé ble solgt i januar, hadde det gått sju måneder. – Vi var i grunnen aldri urolige, men følte os trygge på at huset kom til å bli solgt. Da dette skjedde gjorde det heller ikke noe at det ble solgt over takst. Etter en runde med underbud på senhøsten løsnet det da flere viste interesse for huset i Salhus Allé.

– Vi hadde nettopp forlenget kontrakten med nye seks måneder, da den riktige kjøperen dukket opp, avslutter det fornøyde paret.