Marius Bjørnmyr og kjæresten drømte om å kjøpe hus sammen. Men før det kunne skje, måtte de selge hver sin leilighet i samme borettslag. Valget av megler var enkelt.

Attraktive leiligheter

Oppussingsobjektet han kjøpte i Sentrum Borettslag har Marius restaurert til en flott og attraktiv leilighet. Den ble solgt med svært god fortjeneste i samarbeid med Amanda.

– Da jeg pusset opp leiligheten, tok jeg valg som var preget av at jeg hadde planlagt å bo og trives der en stund. Så møtte jeg Anette og livet tok en ny retning. Hun bodde i samme borettslag, og vi ønsket etterhvert å kjøpe et hus sammen. Hennes leilighet gikk også for en god pris. Hun jobber med interiør og er flink til å style, så hun gjorde i stand begge leilighetene før visning, sier Marius.

– Både det at Anette er en flink stylist og at Marius hadde pusset opp med en tanke om å bo og trives i leiligheten, er ting som blir lagt merke til av kjøpere. Det har absolutt bidratt til å gjøre leilighetene mer attraktive, sier Amanda.

Marius renoverte leiligheten før salg så den framstår som ny. Nå flytter han videre til enebolig.

Menneskekjenner

Når man jobber som eiendomsmegler lønner det seg å være glad i å omgås mennesker, samt å kunne forstå dem.

– Kundene mine har forskjellige liv og jeg tilpasser meg det. Noen ønsker personlige møter på kontoret, noen tar gjerne telefonen når som helst på dagen, mens dette ikke passer inn i hverdagen til andre, sier Amanda.

– Noe av det som var spesielt positivt i perioden boligsalget pågikk, var at jeg fikk løpende oppdateringer på SMS fra Amanda. Jeg satte veldig pris på å få denne informasjonen om alt som skjedde, samt det å kunne lese meldingene når det passet meg, forteller Marius.

Det er mange valg som skal tas gjennom et boligsalg, og da er det viktig å ha en god dialog med megler.

 

Annet Marius framhever som spesielt positivt, foruten den gode prisen han fikk for leiligheten, var at det ble bestilt en god tilstandsrapport og at det ble benyttet forhåndsprøving av forkjøpsretten.

– Forhåndsprøving er det mest gunstige og den mest ryddige måten å gjøre det på, mener jeg. Men det er ikke så vanlig her i Rana. Vi ble også enige om å bestille en god tilstandsrapport, noe som er viktig og ryddig for begge parter i salget for å unngå konflikter i ettertid, sier han.

Amanda legger til at det kan være stor forskjell på tilstandsrapporter og at det lønner seg å være sikker på å få en grundig og god rapport.

– Man skal ha tillit til den megleren man samarbeider med. Men et boligsalg er jo akkurat det; et samarbeid, sier Amanda, som er glad i jobben sin.

– Det beste er kontakten med mennesker, å ta vare på selger og interessenter på en god måte. Og så er det hyggelig å være på visning, sier hun.

Endelig kan Marius og samboeren slappe av i sitt eget hus på Båsmoen. De fikk det litt travelt på slutten av boligjakten, for nå har livet igjen tatt en ny retning.

– Vi skal ha barn, røper Marius med et smil.

 

6 råd til deg som skal selge bolig

FRA EIENDOMSMEGLER MNEF AMANDA VAREM

Fur clothing, Flash photography, Street fashion, Animal product, Smile, Happy

Amanda Varem er eiendomsmegler MNEF hos REDE. Hun har lang erfaring og mange fornøyde kunder som kommer tilbake ved senere anledninger.

  1. Rådfør deg med eiendomsmegler før du starter.
  2. Se etter forkortelsen MNEF (medlem av Norges Eiendomsmeglerforbund) når du velger eiendomsmegler. Da vet du at de er forpliktet til å følge NEFs regler for god eiendomsmeglerskikk.
  3. Presenter boligen på en nøytral måte slik at kjøperen kan se seg selv i hjemmet. Framhev boligens beste kvaliteter.
  4. Sørg for at utearealer er innbydende.
  5. Tiden du investerer i forberedelser vil gjøre utslag i en budrunde.